Arròs amb verdures


L’arròs es cuina i combina amb gairebé tot. Com a ingredient principal o com acompanyament. Fins ara hem fet arròs negre, arròs amb calamar i cloïsses, arròs blanc,... Avui el fem amb verdures. 

A part del seu bon sabor final, la gràcia d’aquest arròs és que ens serveix per treure de la nevera tots aquells trossos de verdures crues que ens han quedat d’altres receptes. A més a més, també s’ha de dir, és un arròs saludable i fàcil de fer.

Ingredients per a 4 persones

  • 2 alls tendres
  • 250 g de ceba
  • 100 g de pebrot verd
  • 100 g de pebrot vermell
  • 250 g de tomàquets pelats
  • 60 g d'oli d'oliva
  • 500 g de verdures (avui hi hem posat pastanaga, col, carbassó, xampinyons i albergínia)
  • 300 g d'arròs
  • Pebre dolç en pols
  • Sal
  • 650 g de caldo de verdures (o aigua amb una pastilla de caldo).

Elaboració aproximada de 60 minuts.

  1. Posa l’eina de tallar.
  2. Posa en el vas els alls, la ceba, el pebrot vermell, el pebrot verd i el tomàquet:
    • 5 segons a velocitat 10.
  3. Posa l'oli i un polsim de sal:
    • 8 minuts a 120, velocitat 1
  4. Canvia l’eina de tallar per la papallona.
  5. Afegeix la verdura tallada a trossets amb una mica de sal:
    • 10 minuts, 120ºC, velocitat 1 amb doble direcció.
  6. Canvia l’eina d'amassar per la remenar.
  7. Afegeix l'arròs i un polsim de pebre dolç: 
    • 3 minuts a 120ºC, velocitat 1 amb doble direcció.
  8. Posa ara el caldo de verdures (o aigua amb una pastilla de caldo desfeta):
    • 20 minuts a 120ºC, velocitat 1 amb doble direcció. 


Comentaris