Un plat d’arròs sempre va bé, estiu i hivern. Fa diumenge. Aquest que us expliquem avui és caldós, i amb gust de peix. Un plaer perfumat amb olors de mar!
L’arròs és el cereal considerat com aliment bàsic en moltes cultures culinàries, en especial la cuina asiàtica, i és el segon cereal més produït del món després del blat de moro.
Ingredients per a 4 persones
- 1 tomàtec
- 1 ceba
- 1 gra d’all
- 250 g d’arròs bomba
- 250 g de calamar
- 12 gambes grans pelades
- Unes quantes cloïsses bullides i sense closca (reservar-ne 4 amb closca per adornar el plat)
- 5 cullerades d’oli d’oliva
- 1 l de fumet de peix
- Una mica de sal
Elaboració aproximada de 45 minuts
Mentre s’està fent l’arròs bull les cloïsses fins que estiguin obertes i ves pelant les gambes.
- Posa la fulla de tallar al vas.
- Posa-hi la ceba pelada i tallada a bocins amb el gran d’all i el tomàquet també tallat a trossos .
- 6 segons a velocitat 5.
- Amb l’espàtula fes baixar tot el que hagi quedat als laterals i a la tapa.
- Canvia la fulla de tallar per la de remoure.
- Afegeix 3 cullerades d’oli d’oliva i una mica de sal.
- 7 minuts a 120º, velocitat 2.
- Afegeix ara calamar tallar a trossos.
- 3 minuts a 120º, velocitat 1.
- Afegeix l’arròs amb 2 cullerades d’oli.
- 3 minuts a 120º, velocitat 2.
- Posa el fumet al vas.
- 15 minuts a 100, velocitat 1.
- Afegeix la gamba pelada i les cloïsses bullides i sense closca.
- 3 minuts a 100º, velocitat 1.
- Prova l’arròs, si no està al punt repeteix el programa 5 minuts més. Si ja està fet deixa’l reposar 5 minuts abans de servir.
Molt bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada