Arròs caldós amb calamar i cloïsses



Un plat d’arròs sempre va bé, estiu i hivern. Fa diumenge. Aquest que us expliquem avui és caldós, i amb gust de peix. Un plaer perfumat amb olors de mar! 

L’arròs és el cereal considerat com aliment bàsic en moltes cultures culinàries, en especial la cuina asiàtica, i és el segon cereal més produït del món després del blat de moro.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 tomàtec
  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 250 g d’arròs bomba
  • 250 g de calamar
  • 12 gambes grans pelades
  • Unes quantes cloïsses bullides i sense closca (reservar-ne 4 amb closca per adornar el plat)
  • 5 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 l de fumet de peix 
  • Una mica de sal

Elaboració aproximada de 45 minuts

Mentre s’està fent l’arròs bull les cloïsses fins que estiguin obertes i ves pelant les gambes.

  1. Posa la fulla de tallar al vas. 
  2. Posa-hi la ceba pelada i tallada a bocins amb el gran d’all i el tomàquet també tallat a trossos .
    • 6 segons a velocitat 5.
    • Amb l’espàtula fes baixar tot el que hagi quedat als laterals i a la tapa.
  3. Canvia la fulla de tallar per la de remoure.
  4. Afegeix 3 cullerades d’oli d’oliva i una mica de sal.
    • 7 minuts a 120º, velocitat 2.
  5. Afegeix ara calamar tallar a trossos.
    • 3 minuts a 120º, velocitat 1.
  6. Afegeix l’arròs amb 2 cullerades d’oli.
    • 3 minuts a 120º, velocitat 2.
  7. Posa el fumet al vas.
    • 15 minuts a 100, velocitat 1.
  8. Afegeix la gamba pelada i les cloïsses bullides i sense closca. 
    • 3 minuts a 100º, velocitat 1.
  9. Prova l’arròs, si no està al punt repeteix el programa 5 minuts més. Si ja està fet deixa’l reposar 5 minuts abans de servir. 
Molt bon profit!


Comentaris