Arròs negre amb calamar i gambes


No és molt comú de fer-lo a casa, però l’arròs negre és un dels plats mariners per excel·lència. Fàcil de fer i molt gustós. Una forma diferent de fer l’arròs del diumenge.

Ingredients per a 4 persones

  • Mitja ceba
  • Mig tomàquet 
  • 1 gra d’all 
  • Julivert natural
  • 60 ml d’oli d’oliva
  • 350 g de calamar tallat a trossos
  • 100 ml de vi blanc
  • 200 g d’arròs
  • ½ l de suquet de peix
  • 8 g de tinta de calamar
  • Sal
  • Pebre

Elaboració aproximada de 45 minuts

  1. Col·loca l’eina de tallar.
  2. Posa la ceba, el tomàquet, l’all i el julivert al vas.
    • 10 segons a velocitat 10.
  3. Canvia d’eina i posa la de remenar.
  4. Afegeix l’oli i el calamar. 
    • 3 minuts a 100º, velocitat 1.
  5. Posa el vi.
    • 3 minuts a 100º, velocitat 1.
  6. Afegeix l’arròs.
    • 3 minuts a 100º, velocitat 1.
  7. Posa ara el fumet calent, la tinta del calamar i una mica de sal i pebre.
    • 10 minuts a 100º a velocitat 1.
  8. Afegeix les gambes i aprofita per rectificar de sal si és necessari.
    • 10 minuts a 100º a velocitat 1.

Un cop acabat el programa deixa reposar 5 minuts l’arròs. Serveix-lo amb una mica de maionesa feta amb un any o bé directament all i oli.


Comentaris