No és molt comú de fer-lo a casa, però l’arròs negre és un dels plats mariners per excel·lència. Fàcil de fer i molt gustós. Una forma diferent de fer l’arròs del diumenge.
Ingredients per a 4 persones
- Mitja ceba
- Mig tomàquet
- 1 gra d’all
- Julivert natural
- 60 ml d’oli d’oliva
- 350 g de calamar tallat a trossos
- 100 ml de vi blanc
- 200 g d’arròs
- ½ l de suquet de peix
- 8 g de tinta de calamar
- Sal
- Pebre
Elaboració aproximada de 45 minuts
- Col·loca l’eina de tallar.
- Posa la ceba, el tomàquet, l’all i el julivert al vas.
- 10 segons a velocitat 10.
- Canvia d’eina i posa la de remenar.
- Afegeix l’oli i el calamar.
- 3 minuts a 100º, velocitat 1.
- Posa el vi.
- 3 minuts a 100º, velocitat 1.
- Afegeix l’arròs.
- 3 minuts a 100º, velocitat 1.
- Posa ara el fumet calent, la tinta del calamar i una mica de sal i pebre.
- 10 minuts a 100º a velocitat 1.
- Afegeix les gambes i aprofita per rectificar de sal si és necessari.
- 10 minuts a 100º a velocitat 1.
Un cop acabat el programa deixa reposar 5 minuts l’arròs. Serveix-lo amb una mica de maionesa feta amb un any o bé directament all i oli.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada