Una recepta de tota la vida senzilla, fàcil de fer i que agrada a tota la família: boles de carn de vedella i de porc adobades amb all i julivert cobertes de salsa de tomàquet. Si els ingredients són de bona qualitat, segur que aconseguirem un segon plat exquisit.
Ingredients per a 20 mandonguilles
- 800 g de tomàquet triturat natural
- 1 ceba
- 1 gra d’all. 2 si t’agrada el gust més fort
- Una mica de sal
- Una mica d’orenga en pols
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- 400 g de carn picada de vedella
- 400 g de carn picada de porc
- 50 g de pa un mica sec
- 100 ml de let sencera
- 1 ou
- Julivert fresc picat
- Un polsim de pebre
- Un mica de sucre si creus que el tomàquet és molt fort de gust
Elaboració aproximada de 45 minuts
- Agafa una llesca de pa, treu-li el crostó i suca’l amb llet. Escorre’l bé.
- Posa l’eina de tallar i afegeix l’all:
- 8 segons a velocitat 6
- Afegeix els dos tipus de carn, l’ou, el pa sucat amb llet, una mica de sal, pebre i el julivert tallat a molt petit:
- 20 segons a velocitat 5
- Reserva la mescla a la nevera ben tapada durant una estona.
- Neteja el vas.
- Afegeix la ceba tallada en 4 trossos:
- 10 segons a velocitat 6.
- Posa l’eina de remenar i afegeix l’oli amb una mica de sal:
- 6 minuts a 120º, velocitat 1 en doble direcció.
- Engega el forn a 180º.
- Afegeix el tomàquet triturat amb una mica de sal i l’orenga:
- 20 minuts a 110º, velocitat 1 en doble direcció. Deixa el tap obert.
- Prova com està la salsa i aprofita per rectificar de sal. Afegeix si creus que fa falta una mica de sucre:
- 5 minuts a 110º, velocitat 1 en doble direcció. Deixa el tap obert.
- Agafa la carn de la nevera, fes les mandonguilles i posa-les en una safata amb paper de per posar al forn. Quan el forn estigui calent:
- 10 minuts a 180º.
- Treu les mandoguilles del forn i amb cura afegeix-les al vas amb la salsa:
- 5 minuts a 100º, velocitat 1 en doble direcció.
Ja les pots servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada