Mandonguilles amb salsa de tomàquet


Una recepta de tota la vida senzilla, fàcil de fer i que agrada a tota la família: boles de carn de vedella i de porc adobades amb all i julivert cobertes de salsa de tomàquet. Si els ingredients són de bona qualitat, segur que aconseguirem un segon plat exquisit.

Ingredients per a 20 mandonguilles
  • 800 g de tomàquet triturat natural
  • 1 ceba 
  • 1 gra d’all. 2 si t’agrada el gust més fort
  • Una mica de sal
  • Una mica d’orenga en pols 
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 400 g de carn picada de vedella
  • 400 g de carn picada de porc
  • 50 g de pa un mica sec
  • 100 ml de let sencera
  • 1 ou
  • Julivert fresc picat
  • Un polsim de pebre
  • Un mica de sucre si creus que el tomàquet és molt fort de gust
Elaboració aproximada de 45 minuts
  1. Agafa una llesca de pa, treu-li el crostó i suca’l amb llet. Escorre’l bé. 
  2. Posa l’eina de tallar i afegeix l’all:
    • 8 segons a velocitat 6
  3. Afegeix els dos tipus de carn, l’ou, el pa sucat amb llet, una mica de sal, pebre i el julivert tallat a molt petit:
    • 20 segons a velocitat 5
    • Reserva la mescla a la nevera ben tapada durant una estona. 
    • Neteja el vas.
  4. Afegeix la ceba tallada en 4 trossos: 
    • 10 segons a velocitat 6.
  5. Posa l’eina de remenar i afegeix l’oli amb una mica de sal:
    • 6 minuts a 120º, velocitat 1 en doble direcció.
  6. Engega el forn a 180º.
  7. Afegeix el tomàquet triturat amb una mica de sal i l’orenga:
    • 20 minuts a 110º, velocitat 1 en doble direcció. Deixa el tap obert.
  8. Prova com està la salsa i aprofita per rectificar de sal. Afegeix si creus que fa falta una mica de sucre:
    • 5 minuts a 110º, velocitat 1 en doble direcció. Deixa el tap obert.
  9. Agafa la carn de la nevera, fes les mandonguilles i posa-les en una safata amb paper de per posar al forn. Quan el forn estigui calent:
    • 10 minuts a 180º.
  10. Treu les mandoguilles del forn i amb cura afegeix-les al vas amb la salsa:
    • 5 minuts a 100º, velocitat 1 en doble direcció. 
Ja les pots servir.

Comentaris