Flam de taronja


Unes bones postres de temporada quan les taronges estan al seu millor punt. Refrescant i deliciós. És molt fàcil de fer però lent en la seva preparació. Esprémer taronges per fer 1 litre de suc no és feina ràpida, però val la pena l’esforç.

La taronja és el fruit més important i conegut de la família dels cítrics. Arribada fa milers d’anys de la Xina, ara és una fruita molt conreada a la mediterrània.  Aprofitem-la, sobretot quan n´és la temporada.
 

Ingredients per a 10 flams

  • 1 litre de suc de taronja espremut i filtrat perquè no ens quedi gens de polpa 
  • 100 g de Maizena 
  • 120 g de sucre
  • Caramel líquid tipus Royal 

Elaboració aproximada d’uns 60 minuts

  1. Prepara 10 flameres i posa’ls-hi un raig de caramel líquid. 
  2. Posa l’eina de talar al vas.
  3. Afegeix el sucre i la Maizena.
    • 1 minut a velocitat 1.
  4. Afegeix ara el suc de taronja.
    • 2 minuts a velocitat 1.
  5. Anem a espessir la barreja. 
    • 20 minuts a 12º, velocitat 1.
    • Si bull abans d’acabar el programa para’l.
  6. Aboca la crema dins la flameres i els poses film de plàstic tocant el flam.
  7. Un cop a temperatura ambient posa’ls a la nevera (com a mínim 5 hores) fins el moment de servir-los.  


Comentaris