Pèsols ofegats


Si fa pocs dies fèiem faves i pèsols a la catalana, avui el plat només el fem amb pèsols. La recepta és més o menys la mateixa. Canviem la cansalada per botifarra blanca. La resta és gairebé calcat.

Els pèsols són de la família dels llegums, plens de vitamines que van molt bé, com el fet de cuinar, pel bon funcionament del sistema nerviós.

Pèsols ofegats, un plat típic de la cuina catalana de temporada. Si és l’època i tens un mercat a prop, fes-ho amb pèsols naturals. Segur que quedarà deliciós. 

Ingredients per a 4 persones

  • 4 alls tendres
  • 4 cebes tendres
  • Fulles de menta
  • Una fulla de llorer
  • Mitja botifarra negre
  • Mitja botifarra blanca
  • Un got de vi ranci
  • 650 g de pèsols pelats 
  • Sal

Elaboració aproximada de 35 minuts

  1. Posa l’eina de tallar i afegeix les cebes i els alls:
    • 10 segons a velocitat 5.
  2. Reserva la mescla i neteja el vas.
  3. Canvia l’eina de tallar per la de remenar. 
  4. Afegeix 3 cullerades d’oli d’oliva.
    • 3 minuts a 120º velocitat 1.
  5. Afegeix la ceba i els alls que tenim reservat amb una mica de sal i la menta
    • 7 minuts a 120º velocitat 1.
  6. Afegeix els pèsols amb una mica de sal, el vi ranci, la fulla de llorer i la resta d’oli.
    • 15 minuts a 120º velocitat 1.
  7. Afegeix la botifarra sense pell i tallada a trossets (reserven uns quants talls per decorar). Aprofita per corregir de sal si fa falta.
    • 5 minuts a 100º velocitat 1.
  8. Comprova que els pèsols estiguin cuits. Si no és així repeteix el programa uns minuts més.
  9. Deixa’ls reposar 2 minuts abans de servir.

Bon profit!


Comentaris