Plat de primavera ple d’aromes del camp amb productes de temporada. Plat típic de totes les cuines catalanes. “Faves i pèsols i...” menta, julivert i llorer.
Les fava és un llegum que si es menja de temporada va molt bé per la nostra salut. Composta d’una gran part d’aigua, poques calories, proteïnes, fibra i vitamina B. Vaja tot un complement alimentari pel nostre cos que segur que ens aniran molt bé pel sistema cardiovascular i nerviós.
Ingredients per a 4 persones
- 6 cullerades d’oli d’oliva
- 100 g de cansalada viada tallada a tires
- Sal
- Pebre
- 4 cebes tendres
- 4 alls tendres
- Menta
- Julivert
- 1 fulla de llorer
- 500 g de faves
- 1 copa de vi ranci
- 250 g de pèsols
- 100 g de botifarra negre
Elaboració aproximada de 50 minuts
- Posa l’eina de remenar i afegeix 3 cullerades d’oli d’oliva.
- 3 minuts a 100º velocitat 1.
- Afegeix la cansalada tallada a tires salpebrada.
- 5 minuts a 100º velocitat 1. La cancel·lada ha de quedar rossa.
- Afegeix la ceba i els alls tallats a trossets amb una mica de sal, i la menta, el julivert i el full a llorer lligats.
- 7 minuts a 100º velocitat 1.
- Afegeix les faves amb una mica de sal i la copa de vi ranci.
- 15 minuts a 100º velocitat 1.
- Afegeix els pèsols amb una mica de sal i 3 cullerades d’oli
- 15 minuts a 100º velocitat 1.
- Afegeix la botifarra sense pell i tallada a trossets (reserven uns quants talls per decorar). Aprofita per corregir de sal si fa falta.
- 4 minuts a 100º velocitat 1.
- Deixar-ho reposar 2 minuts abans de servir.
Bon profit!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada