Faves i pèsols a la catalana


Plat de primavera ple d’aromes del camp amb productes de temporada. Plat típic de totes les cuines catalanes. “Faves i pèsols i...” menta, julivert i llorer.

Les fava és un llegum que si es menja de temporada va molt bé per la nostra salut. Composta d’una gran part d’aigua, poques calories, proteïnes, fibra i vitamina B. Vaja tot un complement alimentari pel nostre cos que segur que ens aniran molt bé  pel sistema cardiovascular i nerviós. 

Ingredients per a 4 persones

  • 6 cullerades d’oli d’oliva
  • 100 g de cansalada viada tallada a tires
  • Sal
  • Pebre
  • 4 cebes tendres
  • 4 alls tendres
  • Menta
  • Julivert
  • 1 fulla de llorer
  • 500 g de faves
  • 1 copa de vi ranci
  • 250 g de pèsols
  • 100 g de botifarra negre

Elaboració aproximada de 50 minuts

  1. Posa l’eina de remenar i afegeix 3 cullerades d’oli d’oliva.
    • 3 minuts a 100º velocitat 1.
  2. Afegeix la cansalada tallada a tires salpebrada.
    • 5 minuts a 100º velocitat 1. La cancel·lada ha de quedar rossa.
  3. Afegeix la ceba i els alls tallats a trossets amb una mica de sal, i la menta, el julivert i el full a llorer lligats.
    • 7 minuts a 100º velocitat 1.
  4. Afegeix les faves amb una mica de sal i la copa de vi ranci.
    • 15 minuts a 100º velocitat 1.
  5. Afegeix els pèsols amb una mica de sal i 3 cullerades d’oli
    • 15 minuts a 100º velocitat 1.
  6. Afegeix la botifarra sense pell i tallada a trossets (reserven uns quants talls per decorar). Aprofita per corregir de sal si fa falta.
    • 4 minuts a 100º velocitat 1.
  7. Deixar-ho reposar 2 minuts abans de servir.

Bon profit!


Comentaris