Sembla impossible fer una recepta com aquesta en un robot. Doncs no només és possible, sinó que a més a més té un resultat impressionat. Es cuina lentament, remenant els ingredients sense parar perquè es coguin tots per igual, fent el just xup-xup que necessita. Si la proveu no us en penedireu.
Ingredients per a 4 persones
- 800 de calamars tallats a tossos.
- 1 gra d’all.
- 2 cebes.
- 2 galetes Maria o Núria.
- Julivert fresc.
- 70 g d’oli d’oliva.
- ½ got de vi blanc
- Sal.
- Pebre dolç.
- Pebre negre o blanc.
- 2 fulles de llorer. Si són molt grans amb una n’hi ha suficient.
Elaboració aproximada de 45 minuts
- Posa l’eina de tallar i afegeix les 2 galetes.
- 5 segons a velocitat 6.
- Un cop triturades les traiem del vas i les reservem.
- Posa ara el ratllador i amb el programa automàtic de picar, ratllem les cebes i el julivert.
- Treu el ratllador i posem l’eina de remenar.
- Talla a trossos petits l’all i afegeix-lo al vas.
- Afegeix l’oli.
- 5 minuts a 100º, velocitat 1
- Incorpora els calamars, els pebres, la sal, el llorer i les galetes triturades.
- 5 minuts a 100º, velocitat 1.
- Afegeix el vi blanc.
- 30 minuts a 100º, velocitat 1.
- Si el calamar està al punt ja el pots servir. Si encara li falta una mica repeteix el programa 2 minuts més.
Pots servir aquest plat amb una mica d’arròs blanc. Ah! I una mica de pa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada