Calamar amb ceba



Sembla impossible fer una recepta com aquesta en un robot. Doncs no només és possible, sinó que a més a més té un resultat impressionat. Es cuina lentament, remenant els ingredients sense parar perquè es coguin tots per igual, fent el just xup-xup que necessita. Si la proveu no us en penedireu.  

Ingredients per a 4 persones

  • 800 de calamars tallats a tossos.
  • 1 gra d’all.
  • 2 cebes.
  • 2 galetes Maria o Núria.
  • Julivert fresc.
  • 70 g d’oli d’oliva.
  • ½ got de vi blanc
  • Sal.
  • Pebre dolç.
  • Pebre negre o blanc.
  • 2 fulles de llorer. Si són molt grans amb una n’hi ha suficient. 

Elaboració aproximada de 45 minuts

  1. Posa l’eina de tallar i afegeix les 2 galetes.
    • 5 segons a velocitat 6.
    • Un cop triturades les traiem del vas i les reservem.
  2. Posa ara el ratllador i amb el programa automàtic de picar, ratllem les cebes i el julivert.
  3. Treu el ratllador i posem l’eina de remenar.
  4. Talla a trossos petits l’all i afegeix-lo al vas.
  5. Afegeix l’oli.
    • 5 minuts a 100º, velocitat 1 
  6. Incorpora els calamars, els pebres, la sal, el llorer i les galetes triturades.
    • 5 minuts a 100º, velocitat 1. 
  7. Afegeix el vi blanc.
    • 30 minuts a 100º, velocitat 1. 
  8. Si el calamar està al punt ja el pots servir. Si encara li falta una mica repeteix el programa 2 minuts més. 

Pots servir aquest plat amb una mica d’arròs blanc. Ah! I una mica de pa.


Comentaris