Pastís de torró


Després dels àpats de Nadal sempre sobra torró. Si és el cas i t’ha sobrat una barra de torró de Xixona, aprofita’l i fes un pastís semifred deliciós. Deixaràs bocabadat als teus convidats.

Ingredients

  • 200 g. de galetes Maria o Núria.
  • 80g. de mantega.
  • 250g de torró de Xixona
  • 1 litre de llet sencera
  • 2 sobres de quallada en pols
  • 2 cullerades de sucre

Elaboració:

  1. Posar l'eina de tallar
  2. Afegeix els 200g de galetes al vas:
    • 15 segons a velocitat 10
    • Si no estan prou engrunades repeteix el programa
  3. Afegir el 80g de mantega líquida (desfeta al microones):
    • 15 segons a velocitat 5
  4. Posar paper de forn a la base del motlle (de 24 cm. de diàmetre) 
  5. Posa-hi la pasta i pressiona-la bé per tota la base. Posa-la a la nevera mentre seguim treballant.
  6. Posa el torró a trossets al vas
    • 10 segons a velocitat 5 
  7. Canvia l’eina de tallar per la papallona
  8. Afegeix  ¾ de litre de la llet i les dues cullerades de sucre:
    • 20 minuts a 100º velocitat 1
    • Si arriba a 100º atura el programa. Si no repeteix el programa fins que hi arribi.
  9. Mentrestant en un bol posa-hi la res ta de llet i els dos sobres de quallada:
    • Remena-ho bé.
  10. Si la llet del vas ja ha arribat al 100º, afegeix-hi la llet amb la quallada:
    • 5 minuts a 100º velocitat 1
    • Quan arribi a 100º atura el programa.
  11. Posa la crema resultant en un recipient i espera a que estigui tèbia.
  12. Posa-la al motllo i deixa el patís a la nevera fins l’endemà.

Abans de servir el patís trinxa-hi pel damunt un parell de neules.


Comentaris