Després dels àpats de Nadal sempre sobra torró. Si és el cas i t’ha sobrat una barra de torró de Xixona, aprofita’l i fes un pastís semifred deliciós. Deixaràs bocabadat als teus convidats.
Ingredients:
- 200 g. de galetes Maria o Núria.
- 80g. de mantega.
- 250g de torró de Xixona
- 1 litre de llet sencera
- 2 sobres de quallada en pols
- 2 cullerades de sucre
Elaboració:
- Posar l'eina de tallar
- Afegeix els 200g de galetes al vas:
- 15 segons a velocitat 10
- Si no estan prou engrunades repeteix el programa
- Afegir el 80g de mantega líquida (desfeta al microones):
- 15 segons a velocitat 5
- Posar paper de forn a la base del motlle (de 24 cm. de diàmetre)
- Posa-hi la pasta i pressiona-la bé per tota la base. Posa-la a la nevera mentre seguim treballant.
- Posa el torró a trossets al vas
- 10 segons a velocitat 5
- Canvia l’eina de tallar per la papallona
- Afegeix ¾ de litre de la llet i les dues cullerades de sucre:
- 20 minuts a 100º velocitat 1
- Si arriba a 100º atura el programa. Si no repeteix el programa fins que hi arribi.
- Mentrestant en un bol posa-hi la res ta de llet i els dos sobres de quallada:
- Remena-ho bé.
- Si la llet del vas ja ha arribat al 100º, afegeix-hi la llet amb la quallada:
- 5 minuts a 100º velocitat 1
- Quan arribi a 100º atura el programa.
- Posa la crema resultant en un recipient i espera a que estigui tèbia.
- Posa-la al motllo i deixa el patís a la nevera fins l’endemà.
Abans de servir el patís trinxa-hi pel damunt un parell de neules.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada