L'any 1832, Franz Sacher, un jove aprenent de pastisseria de Viena, elabora unes postres per obsequiar un grup de convidats. Fa un pa de pessic de xocolata, amb una fina capa de melmelada d’albercoc en el centre, el cobreix d'una capa gruixuda de xocolata negra glacejada, i inventa el pastís sacher.
No és un pastís complicat de fer, però és laboriós. Necessita unes dues hores d’elaboració.
Ingredients:
Per fer el pa de pessic de xocolata
- 135 g de xocolata per fondre
- 80 g de mantega
- 130g de sucre
- 35g de brandi
- 4 rovells d'ou
- 80g de farina de pastisseria
- Una culleradeta de llevat químic
- 4 clares d'ou
- Un pessic de sal
Per la cobertura
- 135 g de xocolata per fondre
- 50 g de mantega
- Melmelada d'albercoc
- 50g d'aigua
Elaboració aproximada de 2 hores:
- Pre-escalfem el forn a 180g
- Posa la papallona al congelador i les clares d'ou a la nevera.
- Posem l'eina de tallar al vas.
- Afegeix 135g de xocolata tallada:
- 10 segons a velocitat 10
- Repeteix el programa fins que la xocolata quedi en pols.
- Afegim els 80g de mantega, els 110g de sucre:
- 4 minuts a 50°, velocitat 2
- Afegeix els 35g de brandi i els 4 rovells d'ou:
- 2 minuts a 50°, a velocitat 3
- Afegeix els 80g de farina i la cullereta de llevat químic:
- 1 minut velocitat 4
- Reserva la crema resultant en un bol i neteja el vas amb aigua freda.
- Posa la papallona al vas.
- Afegeix les 4 clares d'ou, els 20g de sucre restants i un pessic de sal:
- 4 minuts a velocitat 4
- Afegim la merenga mica en mica a la xocolata remenant poc a poc de baix cap a dalt i ja podem posar la crema resultant en un motlle i deixar-lo al forn durant 35 minuts.
- Neteja el vas.
- Retira el pastís del motlle i posa'l sobre una reixa.
- Parteix-lo per la meitat.
- Afegeix una capa de melmelada sobre la meitat i tornem a posar l'altre meitat al seu lloc.
- Afegeix una cap de melmelada pel damunt.
- Posa l'eina de tallar al vas.
- Afegeix 135g de xocolata tallada:
- 10 segons a velocitat 10
- Repeteix el programa fins que la xocolata quedi en pols.
- Afegeix els 50g d'aigua:
- 4 minuts a 50°, velocitat 2
- Afegeix els 50g de mantega
- 4 minuts a 50°, velocitat 2
- Afegeix la xocolata desfeta pel damunt del pastís intentant cobrir la superfície i els laterals.
- Deixa que el pastís reposi com a mínim 2 hores abans de menjar.
Si l'has fet per l'endemà, un cop fred, posa el pastís a la nevera. Treu-lo com mínim 30 minuts abans de menjar-lo perquè agafi la temperatura ambient.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada