Mel i mató


Un dels postres més emblemàtics de la cuina catalana i que forma part, també, d’una de les nadalenques més cantada al nostre país: “panses i figues i mel i mató.” Un plat, doncs, dels més populars a Catalunya.

A més a més de la importància culinària catalana, és un postra fàcil de preparar.

Ingredients per a 2 persones

  • 1 litre de llet fresca
  • El suc d’una llimona


Elaboració aproximada de 50 minuts

  1. Posa la llet al vas sense cap eina:
    • Programa automàtic de bullir.
    • Quan la temperatura arribi als 90º atura el programa. Pot trigar uns 15 minuts. No ha de bullir!
  2. Afegeix el suc de llimona i amb l’espàtula remena-ho uns segons.
  3. Deixa reposar uns 15 minuts mentre la llet es va tallant.
  4. Aboca la llet tallada en un colador ben espès o un colador xinés o en un drap de cotó.
  5. Pressiona-ho una mica perquè tregui el xerigot, i deixa’l reposar uns 15 minuts.
  6. Posa’l al motlle que t’agradi més, filma’l i deixa’l com a mínim una hora a la nevera.

Serveix-lo amb mel pel damunt.  


Comentaris