Un dels postres més emblemàtics de la cuina catalana i que forma part, també, d’una de les nadalenques més cantada al nostre país: “panses i figues i mel i mató.” Un plat, doncs, dels més populars a Catalunya.
A més a més de la importància culinària catalana, és un postra fàcil de preparar.
Ingredients per a 2 persones
- 1 litre de llet fresca
- El suc d’una llimona
Elaboració aproximada de 50 minuts
- Posa la llet al vas sense cap eina:
- Programa automàtic de bullir.
- Quan la temperatura arribi als 90º atura el programa. Pot trigar uns 15 minuts. No ha de bullir!
- Afegeix el suc de llimona i amb l’espàtula remena-ho uns segons.
- Deixa reposar uns 15 minuts mentre la llet es va tallant.
- Aboca la llet tallada en un colador ben espès o un colador xinés o en un drap de cotó.
- Pressiona-ho una mica perquè tregui el xerigot, i deixa’l reposar uns 15 minuts.
- Posa’l al motlle que t’agradi més, filma’l i deixa’l com a mínim una hora a la nevera.
Serveix-lo amb mel pel damunt.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada