Codonyat

Un dels postres més apreciats en l’època de tardor. Fàcil de fer tenint en compte sempre les proporcions dels ingredients: el mateix pes de codony net que de sucre. Prova’l amb moniato o amb formatge, posa’l als panellets o sobre una galeta... o a seques. 

Ingredients per a 4 persones

  • 800g de codony net. 
  • 800g de sucre.
  • 1 llimona palada (sobretot treu bé la part blanca).

Elaboració aproximada de 70 minuts

  1. Posa l’eina de tallar al vas.
  2. Neteja bé els codonys perquè els posarem amb la pell. Treu-los-hi les llavors i la part central més dura. Talla’ls a daus i posa’ls al vas.
  3. Pesa’ls.
  4. Afegeix al vas el mateix pes del codony en sucre.
  5. Afegeix la llimona pelada i tallada a trossos:
    • 20 minuts a 100º de temperatura, velocitat 3.
  6. Repeteix el mateixa programa: 
    • 20 minuts a 100º de temperatura, velocitat 3.
  7. Mira el producte i si té el color vermellós, ja els pots triturar. Si no repeteix el programa anterior tantes vegades com faci falta. Jo vaig coura’l un total de 70 minuts.
  8. El triturarem de forma progressiva:
    • 2 minuts a velocitat 5
    • 2 minuts a velocitat 6
    • 1 minut a velocitat 7
    • 1 minut a velocitat 8
    • 30 segons a velocitat 9
    • 15 segons a velocitat 10
  9. Deixa’l refredar una estona i ja el pots posar al recipient que et sembli més adequat. 
  10. Un cop fred posa’l a la nevera. 

Si l’endemà quan el provis trobes que encara té pinta de melmelada, que no té consistència, agafa’l i torna’l a posar al vas 15 o 30 minuts més a 100º velocitat 3.

El pots servir, amb moniato, amb formatge, sobre una galeta o menjar-lo tal com raja.





Comentaris