Un dels postres més apreciats en l’època de tardor. Fàcil de fer tenint en compte sempre les proporcions dels ingredients: el mateix pes de codony net que de sucre. Prova’l amb moniato o amb formatge, posa’l als panellets o sobre una galeta... o a seques.
Ingredients per a 4 persones
- 800g de codony net.
- 800g de sucre.
- 1 llimona palada (sobretot treu bé la part blanca).
Elaboració aproximada de 70 minuts
- Posa l’eina de tallar al vas.
- Neteja bé els codonys perquè els posarem amb la pell. Treu-los-hi les llavors i la part central més dura. Talla’ls a daus i posa’ls al vas.
- Pesa’ls.
- Afegeix al vas el mateix pes del codony en sucre.
- Afegeix la llimona pelada i tallada a trossos:
- 20 minuts a 100º de temperatura, velocitat 3.
- Repeteix el mateixa programa:
- 20 minuts a 100º de temperatura, velocitat 3.
- Mira el producte i si té el color vermellós, ja els pots triturar. Si no repeteix el programa anterior tantes vegades com faci falta. Jo vaig coura’l un total de 70 minuts.
- El triturarem de forma progressiva:
- 2 minuts a velocitat 5
- 2 minuts a velocitat 6
- 1 minut a velocitat 7
- 1 minut a velocitat 8
- 30 segons a velocitat 9
- 15 segons a velocitat 10
- Deixa’l refredar una estona i ja el pots posar al recipient que et sembli més adequat.
- Un cop fred posa’l a la nevera.
Si l’endemà quan el provis trobes que encara té pinta de melmelada, que no té consistència, agafa’l i torna’l a posar al vas 15 o 30 minuts més a 100º velocitat 3.
El pots servir, amb moniato, amb formatge, sobre una galeta o menjar-lo tal com raja.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada