Calamar amb patata i ceba

 


Un plat combinat de primer nivell. Fàcil i ràpid de fer amb un resultat excel·lent. No dubtis ni un moment a provar-lo.

Ingredients per a 4 persones

  • 800 de calamars tallats a tossos.
  • 1 gra d’all.
  • 2 cebes.
  • 2 patates.
  • 2 galetes Maria o Núria.
  • Julivert fresc.
  • 70 g d’oli d’oliva.
  • ½ got de vi blanc
  • Sal.
  • Pebre dolç.
  • Pebre negre o blanc.
  • 2 fulles de llorer. Si són molt grans amb una n’hi ha suficient. 

Elaboració aproximada de 45 minuts

  1. En un got aixafa amb un morter les dues galetes. Reserva-les.  
  2. Posa al vas l’eina de remenar.
  3. Talla la ceba per la meitat, fes-ne rodanxes i posa-la al vas. 
  4. Talla a trossos petits l’all i afegeix-lo al vas.
  5. Afegeix els 70g d'oli.
    • 5 minuts a 100º, velocitat 1 
  6. Incorpora els 800g de calamar, els pebres, la sal, el llorer i les galetes triturades.
    • 5 minuts a 100º, velocitat 1. 
  7. Afegeix el vi blanc.
    • 15 minuts a 100º, velocitat 1. 
  8. Afegeix les patates tallades a daus.
    • 15 minuts a 100º, velocitat 1. 
  9. Si el calamar i la patata estan al punt ja el pots servir. Si encara els falta una mica repeteix el programa 2 minuts més. 


Comentaris