Pastís/Mus de llimona


Ostres! Que fàcil de fer! Amb un pastís així segur que quedaràs bé. Per esmorzar, per postres, per berenar... en qualsevol moment entra bé.  

Una altre cosa important d'aquest pastís és que no ha d'anar al forn. Això sí, haurà de reposar una bona estona a la nevera. Per això és molt millor fer-lo d'un dia per l'altre.

Ingredients: 

  • 200g de galetes Maria o Núria.
  • 80g de mantega.
  • 500g de nata per muntar molt freda.
  • 250g d’aigua molt calenta.
  • 2 làmines de gelatina.
  • 1 sobre de gelatina de llimona tipus Royal.
  • 120g de suc de llimona.
  • la ratlladura d’una llimona.
  • 300g de formatge cremós tipus Philadelphia.
  • 95g de sucre glas.

Elaboració: 

  1. Posa la papallona a la nevera.
  2. Posar l'eina de tallar.
  3. Afegeix els 200g de galetes al vas:
    • 15 segons a velocitat 10.
    • Si no estan prou engrunades repeteix el programa.
  4. Afegir els 80g de mantega ben tova o desfeta:
    • 15 segons a velocitat 5.
  5. Posar paper de forn a la base del motlle.
  6. Posa-hi la pasta i pressiona-la bé per tota la base. Posa-ho a la nevera mentre seguim treballant.
  7. Posa les 2 làmines de gelatina en un bol amb aigua freda durant 5 minuts.
  8. Neteja el vas i posa-hi la papallona.
  9. Afegeix la nata ben freda: 
    • 5 minuts a velocitat 3.
    • Ves controlant fins que estigui muntada. Alerta que no es passi!
  10. Mentrestant, posa les 2 lamines de gelatina neutre i el sobre de gelatina de llimona amb 250g d’aigua ben calenta.
  11. Posa 150g del liquid resultant al vas (la resta el reservarem per la cobertura).
  12. Afegeix-hi també, els 120g de suc de llimona, els 300g de formatge cremós, els 95g de sucre i la ratlladura d’una llimona:
    • 1 minut a velocitat 3.
  13. Posa la pasta resultant sobre la base de galetes, mirant que quedi ben repartit i el més pla possible.
  14. Ho deixem reposar 3 hores a la nevera.
  15. Passades les 3 hores afegeix la gelatina que hem reservat pel damunt mirant que quedi ben igualat. Segurament estarà presa. Posa-la un moment al microones. 

Deixa el pastís, com a mínim, 3 hores a la nevera. Si és un dia per l'altre millor.

Serveix-lo ben fred!


Comentaris