Mona de Pasqua


Aquesta és la meva primera mona de pasqua. Ha sigut una elaboració amb assaig/error. Espero però que el resultat sigui bo i que el meu fillol la gaudeixi. 

La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat. La mona es menja el diumenge i el dilluns de Pasqua.

Cal mantenir les tradicions.

Ingredients:

  • 7 ous
  • 480g de sucre
  • 135g de farina
  • 10g de llevat
  • 500g de mantega
  • 100g d’aigua
  • Melmelada d’albercoc
  • Ametlla laminada
Per decorar:

  • Ous de xocolata
  • Plomes de colors
  • Pollet

Elaboració:

Per fer el pa de pessic:

  1. Preescalfa el forn a 150º 
  2. Posa la papallona al vas.
  3. Afegeix 4 ous i 130g de sucre:
    • 8 minuts a velocitat 3
  4. Afegeix 135g de farina i els 10g de llevat:
    • 2 minuts a velocitat 1
  5. Aboca la crema resultant a un recipient untat de mantega i posa’l 30-35 minuts al forn.

Un cop fred divideix-lo horitzontalment en tres trossos i farceix les parts interior amb la melmelada d’albercoc. 

Per fer la mantega confitada que cobrirà el pa de pessic: (tot aquest procés no l’hem fet amb el robot, l’hem fet amb una batedora)

  1. Bull els 350g de sucre amb els 100g d’aigua.
  2. Agafem la batedora pastissera i hi afegim 3 rovells d’ou.
  3. Poc a poc i anem afegint el sucre bullit.
  4. Seguidament hi anem afegint, mica en mica, la mantega tallada a daus.
  5. Deixem que la crema vagi agafant consistència.

Un cop feta només cal cobrir tot el pa de pessic i afegir-hi els ous, els pollets i les plomes.   


Comentaris