Aquesta és la meva primera mona de pasqua. Ha sigut una elaboració amb assaig/error. Espero però que el resultat sigui bo i que el meu fillol la gaudeixi.
La mona de Pasqua és un dolç esponjós que sol menjar-se acompanyat de xocolata, ou dur i llonganissa seca. És una tradició que simbolitza que la Quaresma i les seves abstinències s'han acabat. La mona es menja el diumenge i el dilluns de Pasqua.
Cal mantenir les tradicions.
Ingredients:
- 7 ous
- 480g de sucre
- 135g de farina
- 10g de llevat
- 500g de mantega
- 100g d’aigua
- Melmelada d’albercoc
- Ametlla laminada
- Ous de xocolata
- Plomes de colors
- Pollet
Elaboració:
Per fer el pa de pessic:
- Preescalfa el forn a 150º
- Posa la papallona al vas.
- Afegeix 4 ous i 130g de sucre:
- 8 minuts a velocitat 3
- Afegeix 135g de farina i els 10g de llevat:
- 2 minuts a velocitat 1
- Aboca la crema resultant a un recipient untat de mantega i posa’l 30-35 minuts al forn.
Un cop fred divideix-lo horitzontalment en tres trossos i farceix les parts interior amb la melmelada d’albercoc.
Per fer la mantega confitada que cobrirà el pa de pessic: (tot aquest procés no l’hem fet amb el robot, l’hem fet amb una batedora)
- Bull els 350g de sucre amb els 100g d’aigua.
- Agafem la batedora pastissera i hi afegim 3 rovells d’ou.
- Poc a poc i anem afegint el sucre bullit.
- Seguidament hi anem afegint, mica en mica, la mantega tallada a daus.
- Deixem que la crema vagi agafant consistència.
Un cop feta només cal cobrir tot el pa de pessic i afegir-hi els ous, els pollets i les plomes.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada