L’albergínia és un producte molt important dins la gastronomia mediterrània. Us agrada? En cas afirmatiu no deixis de provar aquesta recepta: albergínia farcida de formatge en forma de flam. Una forma diferent de menjar aquesta verdura que segur no us deixarà indiferents.
Ingredients per a 6 flams
- 500g d'albergínia
- 1 gra d'all
- 40g d'oli d'oliva
- Una mica de vi blanc
- 2 llesques de pa
- Llet
- 30g de formatge parmesà ratllat
- 60g de pa ratllat
- 1 ou
- Sal
- Pebre
- Julivert
- 140g de formatge de barra
Elaboració aproximada de 60 minuts
- Pela l’albergínia, talla-la a daus i posa-la en aigua i sal durant 15 minuts. Li traurà l’amargor que pugui tenir. Abans de cuinar-la tingues-la una bona estona a l’escorredor perquè deixi anar tota l’aigua.
- Posa l'eina de tallar al vas.
- Afegeix l'albergínia al vas amb un all:
- 10 segons a velocitat 5.
- baixa tot el que hagi quedat a les parets i a la tapa i repeteix el programa.
- 10 segons a velocitat 5
- Canvia l'eina de tallar per la de remenar.
- Afegeix una mica de sal i el 40g d'oli:
- 15 minuts a velocitat 1 a 100°
- Quant porti 5 minuts afegeix un raig molt petit de vi blanc pel tap.
- Pre escalfa el forn a 190°
- Talla el pa a trossets, mulla'l amb llet, escorre'l i afegeix-lo al vas.
- Posa-hi també els 60g de pa ratllat i les tres cullerades de parmesà ratllat, l'ou i una mica de julivert talladat ben petit:
- 3 minuts a velocitat 3
- Omple amb la pasta resultant la meitat dels motlles de flam.
- Posa-hi un tros de formatge i acaba d'omplir la flamera amb la pasta.
- Empolvora'ls amb pa ratllat i un ratjolí d'oli, i posa'ls al forn a 190° durant 20 minuts.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada