Flam d’albergínia i formatge

Flam d’albergínia i formatge


L’albergínia és un producte molt important dins la gastronomia mediterrània. Us agrada? En cas afirmatiu no deixis de provar aquesta recepta: albergínia farcida de formatge en forma de flam. Una forma diferent de menjar aquesta verdura que segur no us deixarà indiferents.  

Ingredients per a 6 flams

  • 500g d'albergínia
  • 1 gra d'all
  • 40g d'oli d'oliva
  • Una mica de vi blanc
  • 2 llesques de pa
  • Llet
  • 30g de formatge parmesà ratllat
  • 60g de pa ratllat
  • 1 ou
  • Sal
  • Pebre
  • Julivert 
  • 140g de formatge de barra

Elaboració aproximada de 60 minuts

  1. Pela l’albergínia, talla-la a daus i posa-la en aigua i sal durant 15 minuts. Li traurà l’amargor que pugui tenir. Abans de cuinar-la tingues-la una bona estona a l’escorredor perquè deixi anar tota l’aigua.  
  2. Posa l'eina de tallar al vas.
  3. Afegeix l'albergínia al vas amb un all:
    • 10 segons a velocitat 5.
    • baixa tot el que hagi quedat a les parets i a la tapa i repeteix el programa.
    • 10 segons a velocitat 5
  4. Canvia l'eina de tallar per la de remenar. 
  5. Afegeix una mica de sal i el 40g d'oli:
    • 15 minuts a velocitat 1 a 100°
    • Quant porti 5 minuts afegeix un raig molt petit de vi blanc pel tap.
  6. Pre escalfa el forn a 190°
  7. Talla el pa a trossets, mulla'l amb llet, escorre'l i afegeix-lo al vas.
  8. Posa-hi també els 60g de pa ratllat i les tres cullerades de parmesà ratllat, l'ou i una mica de julivert talladat ben petit:
    • 3 minuts a velocitat 3
  9. Omple amb la pasta resultant la meitat dels motlles de flam.
  10. Posa-hi un tros de formatge i acaba d'omplir la flamera amb la pasta.
  11. Empolvora'ls amb pa ratllat i un ratjolí d'oli, i posa'ls al forn a 190° durant 20 minuts.


Comentaris