Macarrons amb salsa de carabassa


Estem acostumats a menjar els macarrons amb salsa de tomàquet i carn picada o amb salsa de formatges... sempre amb acompanyament de gust salat i fort. Aquesta recepta amb salsa de carabassa és justament al contrari. La carabassa aporta la dolçor que combina d’allò més bé amb el polsim final de formatge ratllat. 

Ingredients per a 4 persones

  • 200g de tires de bacó 
  • 200g de xampinyons laminats
  • 300g de carabassa tallada a daus
  • sal
  • pebre
  • oli d'oliva
  • aigua
  • formatge ratllat
Elaboració aproximada de 60 minuts

  1. Posa l’eina papallona
  2. Afegeix un raig d’oli i els 200g de bacó:
    • 9 minuts a velocitat 1 i a 80º.
    • Ves obrint de tant en tant la tapa i baixa tot el que hi hagi a les parets del vas.
  3. Reserva el bacó
  4. Canvia l’eina per la de remenar.
  5. Afegeix els 200g xampinyons laminats amb un bon raig d’oli, sal i pebre:
    • 9 minuts a velocitat 1 i a 80º.
    • Ves obrint de tant en tant la tapa i baixa tot el que hi hagi a les parets del vas.
  6. Reserva els xampinyons i treu l’aigua que hagi quedat al vas.
  7. Afegeix els 300g de carabassa tallada a daus amb una mica d’oli, sal i pebre:
    • 15 minuts a velocitat 1 a 90º
  8. Mentrestant ves bullint els macarrons.
  9. Canvia l’eina de de remenar per la de tallar.
  10. Afegeix dues cullerades o tres d’aigua calenta:
    • 1 minut a velocitat 8.
  11. Si veus que la salsa encara és massa espessa, afegeix una altre cullerada d’aigua calenta i repeteix el programa anterior.
  12. Afegeix els macarrons, els xampinyons, el bacó i dues cullerades de formatge ratllat.
  13. Abans de començar el programa, remena-ho bé tot amb l’espàtula.
    • 3 minuts a velocitat 1

Serveix-ho al plat i espargeix una mica de formatge ratllat pel damunt.


Comentaris