Arròs amb carxofa


Un risotto diferent, amb un gust de carxofa. Sense cap complicació, fàcil i ràpid de fer. Una nova recepta d'arròs

Ingredients per a 2 persones (si sou més només cal afegir més arròs) 

  • 1 carxofa
  • 1 tall de cansalada
  • Oli d'oliva
  • 1 all
  • Julivert
  • 1 vaset de vi blanc
  • 1/2 seba
  • 2 mesures d'arròs.
  • 4 mesures d'aigua.
  • Una mica de mantega
  • Formatge ratllat

Elaboració aproximada de 60 minuts

  1. Neteja la carxofa, fes-ne 8 trossos i bull-los.
  2. Posa l'eina de remenar.
  3. Afegeix l'oli amb els talls de la carxofa, la ceba i el julivert tallats a trossets i l'all:
    • 10 minuts, velocitat 1 a 80°
    • Passats 2 minuts, pel tap, afegeix el gotet de vi blanc. Deixa el tap obert perquè s'evapori l'alcohol.
  4. Posa l'eina de tallar:
    • 10 segons a velocitat 8.
  5. Reserva la pasta resultant.
  6. Posa altre cop l'eina de remenar.
  7. Afegeix oli d'oliva:
    • 1 minut, velocitat 1 a 100°
  8. Afegeix l'arròs:
    • 1 minut, velocitat 1 a 100°
  9. Afegeix la pasta de la carxofa:
    • 1 minuts, velocitat 1 a 100°
  10. Afegeix l'aigua amb una mica de sal:
    • Programa automàtic de cocció lenta, 18 minuts, velocitat 1 a 100°
    • Mentrestant talla la cansalada a trossets petits i fregeix-la fins que quedi cruixent.
  11. Afegeix la mantega:
    • 1 minuts, velocitat 1
  12. Afegeix el formatge ratllat:
    • 2 minuts, velocitat 1

Posa l'arròs al plat i posa-hi al damunt la cansalada fregida.

Bon profit!!!


Comentaris