Panacota (nata cuita)


Repte superat. En un restaurant italià una amiga va demanar de postres panacota. Estava deliciosa, i em va posar el repte de fer-la. Doncs, dit i fet. Aquí us deixo la recepta i espero que us agradi. 

Ingredients per a 8 motlles

  • 500 ml de nata líquida
  • 200 ml de llet sencera
  • 50 gr de sucre de llustre (glacé)
  • 4 fulls de gelatina
  • Una branca de canyella (opcional)
  • Una mica de melmelada de fruits vermells per acompanyar.

Elaboració aproximada de 20 minuts 

  1. Posa els 4 full de gelatina en un bol amb aigua freda durant 10 minuts.
  2. Posa l’eina papallona 
  3. Afegeix els 500ml de nata, els 50g de sucre i la branca de canyella:
    • 15 minuts a 120º, velocitat 1.
    • Si bull abans apagar el programa.
  4. Treu la branca de canyella.
  5. Afegeix la gelatina al vas ben encorreguda:
    • 1 minut a velocitat 1.
  6. Agafa la mescla resultant i posa-la en motlles individuals, com els que es fan servir per fer flams.
  7. Posa’ls a la nevera durant 24 hores.

Si en el moment de desemmotllar el primer no surt bé i es trenca, escalfa una mica d’aigua i submergeixi el motlle, sense que el mulli la panacotta. Això ajudarà a desemmotllar-los correctament. 

En el moment de servir-la afegeix per sobre la melmelada de fruits vermells o xocolata desfeta, tu mateix. 


Comentaris