Carbassons farcits d’arròs


L’altre dia farcíem xampinyons i avui carbassons. Els farciremd’arròs amb parmesà, però segur que hi ha molts d’altres ingredients per farcir-los. Les anirem provant mica en mica.

Ingredients per a 4 persones

  • 2 carbassons
  • arròs
  • 1 ceba
  • 1 tomàquet
  • 1 all
  • 300g de caldo de verdura 
  • oli d’oliva
  • sal 
  • pebre
  • formatge parmesà 
  • formatge ratllat

Preparació aproximada de 45 minuts

  1. Escalfa el forn a 200º.
  2. Talla els carbassons en dues o quatre parts.
  3. Quan el forn estigui calent, posa-hi els carbassons durant 20 minuts.
  4. Posa l’eina de tallar al vas amb 1 ceba, 1 tomàquet i 1 all.
    • 10 segons a velocitat 6.
  5. Canvia l’eina per la de remenar.
  6. Posa-hi les 3 cullerades d’oli, sal i pebre. 
    • 5 minuts a 100º, velocitat 1.
  7. Afegeix ara 5 cullerades de vi blanc.
    • 5 minuts a 100º, velocitat 1.
  8. Treu el carbassons del forn, i sense que es trenquin les parets buide’ls l’interior. Deixa el carbassons al forn apagat fins al moment farcir-los i gratinar-los. Amb l’escalfor s’aniran fent. 
  9. Afegeix l’arròs i el que has tret de l’interior del carbassó.
    • 3 minuts a 100º, velocitat 1
  10. Posa-hi ara el caldo de verdura.
    • 20 minuts a 100º, velocitat 1
  11. Afegeix una mica de formatge parmesà.
    • 3 minuts a velocitat 1
  12. Posa una mica de formatge ratllat al fons del carbassó i farceix-los amb l’arròs.
  13. Posa-hi formatge ratllat per sobre i posa’ls 5 minuts al forn a gratinar.

Ja els pots servir acompanyats de l'arròs que us sobrarà.


Comentaris