Fideus a la cassola amb salsitxes i bolets


Una variant més d’un plat típic de la cuina catalana que serà aplaudit per tothom qui els provi.    

Ingredients per a 4 persones

  • 1 ceba
  • 1 gra d’all
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • 60 g de tomàquet fregit
  • 1/2 pebrot vermell
  • 400 g de salsitxa tallada a trossets 
  • ½ pot de bolets variats
  • Un polsim de pebre vermell dolç
  • 450 g de caldo de carn
  • 200 g de fideus
  • sal
  • pebre

Elaboració aproximada de 45 minuts

  1. Col·loca l’eina de tallar
  2. Afegeix la ceba tallada en 4 parts, el pebrot tallat i el gra d’all:
    • 8 segons a velocitat 6.
    • Amb l'espàtula fes baixat tot el que hagi quedat al la paret del vas.
  3. Canvia l’eina de tallar per la de remenar.
  4. Posa les 3 cullerades l’oli i un polsim de sal:
    • 8 minuts a 110º, velocitat 1.
  5. Afegeix els 400 g de salsitxes, un polsim de pebre vermell dolç i els 60 g de  tomàquet fregit:
    • 8 minuts a 110º, velocitat 1.
  6. Afegeix els 450 g de caldo de carn:
    • 10 minuts a 110º, velocitat 1.
  7. És el moment de posar-hi els 200g fideus:
    • Els minuts que marqui el paquet (entre 12 i 15 minuts) a 100º, velocitat 1.
    • Si fa falta repeteix el programa 2 o 3 minuts més.

Si vols pots posar-los en una plata, posar-hi formatge pel damunt i gratinar-los al forn. 

A nosaltres ens agraden tal i com quedem amb una mica de formatge ratllat pel damunt. 


Comentaris