Un altre plat típicament català: sèpia amb pèsols. La cuina catalana de primavera utilitza els pèsols en molts plats: faves i pèsols, pèsols ofegats, pèsols amb pernil, pèsols amb rossinyols...
El pèsol prové de l’Àsia Menor on durant molts i molts anys ha estat un conreu destacat gràcies a la seva importància proteica en la dieta.
Ingredients per a 4 persones
- 600g de sèpia
- 500g de pèsols frescos
- 2 cebes tendres
- mig got de vi blanc
- un got de brou de peix
- 1 o 2 grans d’all
- sal i pebre
- 6 cullerades oli d’oliva
- 1 patata tallada a daus (opcional)
Elaboració aproximada de 50 minuts
- Posa l’eina de tallar
- Afegeix la ceba i els alls:
- 10 segons a velocitat 6
- Canvia l’eina de tallar per la de remenar.
- Posa 3 cullerades d’oli:
- 10 minuts a 90º, velocitat 1
- Afegeix la sèpia amb 3 cullerades més d’oli i una mica de sal:
- 4 minuts a 120º, velocitat 1
- Afegeix el vi blanc:
- 2 minuts a 120º, velocitat 1
- Afegeix el brou de peix (i la patata tallada a daus):
- 10 minuts a 120º, velocitat 1
- Afegeix els pèsols amb una mica de sal i pebre:
- 10 minuts a 120º, velocitat 1
- Comprova si els pèsols estan cuits i rectifica de sal:
- 5 minuts a 120º, velocitat 1
- Si encara no estan cuits repeteix el programa uns minuts més. Si ja estan al punt, ja els pots servir.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada