Sèpia amb pèsols


Un altre plat típicament català: sèpia amb pèsols. La cuina catalana de primavera utilitza els pèsols en molts plats: faves i pèsols, pèsols ofegats, pèsols amb pernil, pèsols amb rossinyols... 

El pèsol prové de l’Àsia Menor on durant molts i molts anys ha estat un conreu destacat gràcies a la seva importància proteica en la dieta.

Ingredients per a 4 persones

  • 600g de sèpia
  • 500g de pèsols frescos
  • 2 cebes tendres
  • mig got de vi blanc
  • un got de brou de peix
  • 1 o 2 grans d’all
  • sal i pebre
  • 6 cullerades oli d’oliva
  • 1 patata tallada a daus (opcional)

Elaboració aproximada de 50 minuts

  1. Posa l’eina de tallar
  2. Afegeix la ceba i els alls: 
    • 10 segons a velocitat 6
  3. Canvia l’eina de tallar per la de remenar.
  4. Posa 3 cullerades d’oli: 
    • 10 minuts a 90º, velocitat 1 
  5. Afegeix la sèpia amb 3 cullerades més d’oli i una mica de sal:
    • 4 minuts a 120º, velocitat 1
  6. Afegeix el vi blanc:
    • 2 minuts a 120º, velocitat 1
  7. Afegeix el brou de peix (i la patata tallada a daus):
    • 10 minuts a 120º, velocitat 1
  8. Afegeix els pèsols amb una mica de sal i pebre:
    • 10 minuts a 120º, velocitat 1
  9. Comprova si els pèsols estan cuits i rectifica de sal:
    • 5 minuts a 120º, velocitat 1
  10. Si encara no estan cuits repeteix el programa uns minuts més. Si ja estan al punt, ja els pots servir. 


Comentaris