Hi ha molts tipus de cremes. Avui ens atrevim a fer-ne una amb mongetes seques. La mongeta blanca, del ganxet, és un dels llegums típics de la cuina catalana. La mengem bullida amb una mica d’oli, passades per la paella amb una mica de cansalada, amb empedrat... avui triturades. Ja veureu que és una molt bona manera de cuinar-les.
Ingredients per a 4 persones
- 350 g de mongeta seca cuinada. Si no les voleu coure vosaltres compreu-les ja fetes. Millor si no siguin de pot.
- ceba
- pastanaga
- pebrot verd
- 2 porros
- 125 ml de crema de llet
- 6 cullerades d’oli d’oliva
- Sal
- Tires de cansalada
- 750 g de caldo de verdures o pollastre
Elaboració aproximada de
- Posa l’eina de tallar
- Afegeix la ceba, el pebrot, la pastanaga i la part blanca dels porros tallats a trossos. Reserva una mica de porro per més tard fregir-lo i posar-ho per damunt de la crema:
- 12 segons a velocitat 6.
- Amb l’espàtula fes baixar tot el que hagi pogut quedar a les parets del vas i la tapa.
- Canvia l’eina per la de remenar.
- Afegeix les 6 cullerades d’oli i una mica de sal:
- 12 minuts a 110º, velocitat 1.
- Afegeix el caldo i les mongetes:
- 10 minuts a 110º, velocitat 1.
- Torna a canviar l’eina i posa altre cop la de tallar:
- 1 minut a velocitat 10.
- Prova la crema i aprofita per rectificar de sal si fa falta.
- Afegeix la crema de llet:
- 1 minut a velocitat 10.
- En una paella fregeix els trossos de cansalada i després les tires de porro.
- Serveix la crema al plat i adorna-la amb la cansalada i les tires de porro fregit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada