Hummus


És més ràpid fer l’hummus que engegar la Chefbot. És un entrant, un piscolabis, un acompanyament... deliciós d’aires orientals introduït i integrat com un plat més de la nostra cuina.

Sabieu que els cigrons són una de les plantes cultivades més antigues que es coneixen? Se n'han trobat restes a l’Orient Mitjà de 7.500 anys d'antiguitat.

Ingredients 

  • 600 g de cigrons cuits (millor si no són de pot)
  • 150 g de tahini
  • 1 gra d’all. 2 si t’agrada més fort
  • 45 g de suc de llimona. Millor si és espremut 
  • 80 g d’aigua freda
  • Un polsim de sal

Elaboració aproximada de 5 minuts

  1. Posa l’eina de tallar.
  2. Afegeix els cigrons:
    • 1 minut a velocitat 10.
  3. Amb l’espàtula fes baixar tot el que hagi quedat a la tapa i a les parets del vas.
  4. Afegeix els 150 g de tahini, l’all, el 45 g de suc de llimona, els 80 g d’aigua freda i un polsim de sal:
    • 30 segons a velocitat 8.
  5. Agafa altre cop l’espàtula i fes baixar tot el que hagi quedat a la tapa i a les parets del vas. 
  6. Prova’l i corregeix si fa falta de sal:
    • 1 minut a velocitat 8.
  7. Posa la crema resultant en un bol, filma’l i deixa’l a la nevera. 
  8. Treu-lo una estona abans de servir-lo perquè estigui a temperatura ambient. 


Comentaris