Estofat de patates amb ou ferrat


Un plat d’hivern. Contundent, però saborós. Fàcil de fer, però laboriós, de cuina lenta. Per reduir al màxim la seva elaboració tingueu tots els ingredients preparats i mesurats per no perdre el temps.

No sabem qui i on va fer el primer ou ferrat, però el que si que tenim clar, que juntament amb la truita, tothom n’ha fet com a mínim un al llarg de la seva vida.

   

Ingredients per a 4 persones

  • 2 cebes mitjanes
  • 90 g de pebrot vermell
  • 90 g de pebrot verd
  • 1 tomata de pera madur rallat
  • 2 gran d’all
  • 25 g d’oli d’oliva
  • 100 g de vi blanc
  • 3 patates tallades a daus
  • 400 g de caldo de pollastre
  • 90 g de pèsols
  • 200 g de pernil en tires o daus
  • una mica de safrà
  • una mica de sal
  • 4 ous

Elaboració aproximada de 1h i 30 minuts

  1. Col·loca l’eina de tallar 
  2. Afegeix la ceba tallada en 4 trossos, els pebrots tallats a trossets i els alls.
    • 10 segons a velocitat 6.
  3. Col·loca l’eina de remenar. 
  4. Afegeix l’oli i una mica de sal.
    • 10 minuts a 100ª, velocitat 1
  5. Afegeix el vi blanc. 
    • 10 minuts a 100º, velocitat 1.
  6. Afegeix ara el tomàquet ratllat,
    • 10 minuts a 100º, velocitat 1.
  7. Ara és el moment de posar la resta d’ingredients: les patates tallades a daus, la mica de safrà, les tires de pernil, els pèsols i el caldo de pollastre.
    • 20 minuts a 120º, velocitat 1. 
  8. Quan acabi el programa prova que la patata estigui al punt i corregeix de sal. Si cal repeteix el programa 5 o 10 minuts més. 
  9. Fes 4 ous ferrats i posa’ls al damunt de les patates al moment de servir-les.

Abans de començar a menjar esparraca l’ou i barreja-ho tot plegat. Bon profit.


Comentaris