Un plat d’hivern. Contundent, però saborós. Fàcil de fer, però laboriós, de cuina lenta. Per reduir al màxim la seva elaboració tingueu tots els ingredients preparats i mesurats per no perdre el temps.
No sabem qui i on va fer el primer ou ferrat, però el que si que tenim clar, que juntament amb la truita, tothom n’ha fet com a mínim un al llarg de la seva vida.
Ingredients per a 4 persones
- 2 cebes mitjanes
- 90 g de pebrot vermell
- 90 g de pebrot verd
- 1 tomata de pera madur rallat
- 2 gran d’all
- 25 g d’oli d’oliva
- 100 g de vi blanc
- 3 patates tallades a daus
- 400 g de caldo de pollastre
- 90 g de pèsols
- 200 g de pernil en tires o daus
- una mica de safrà
- una mica de sal
- 4 ous
Elaboració aproximada de 1h i 30 minuts
- Col·loca l’eina de tallar
- Afegeix la ceba tallada en 4 trossos, els pebrots tallats a trossets i els alls.
- 10 segons a velocitat 6.
- Col·loca l’eina de remenar.
- Afegeix l’oli i una mica de sal.
- 10 minuts a 100ª, velocitat 1
- Afegeix el vi blanc.
- 10 minuts a 100º, velocitat 1.
- Afegeix ara el tomàquet ratllat,
- 10 minuts a 100º, velocitat 1.
- Ara és el moment de posar la resta d’ingredients: les patates tallades a daus, la mica de safrà, les tires de pernil, els pèsols i el caldo de pollastre.
- 20 minuts a 120º, velocitat 1.
- Quan acabi el programa prova que la patata estigui al punt i corregeix de sal. Si cal repeteix el programa 5 o 10 minuts més.
- Fes 4 ous ferrats i posa’ls al damunt de les patates al moment de servir-les.
Abans de començar a menjar esparraca l’ou i barreja-ho tot plegat. Bon profit.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada