Crestes de xampinyons i espinacs


Un primer o segon plat exquisit. Acabades de fer al forn perquè no siguin olioses. Un cop a taula no en tens mai prou, sempre en menjaries una més. Proveu-les i ja em direu com us han quedat. 

Ingredients per a 12 crestes

  • 12 làmines per fer crestes,  tipus La Cocinera o les argentines Como las de allá
  • 150 g de xampinyons.
  • 50 g de nous.
  • 300 g d’espinacs frescos.
  • 2 cebes. 
  • 3 cullerades d’oli d’oliva (45 ml).
  • Una mica de sal.
  • Una mica de pebre.
  • 1 ou.

Elaboració aproximada de 50 minuts

  1. Posa en el vas l’eina de tallar amb les nous.
    • 5 segons a velocitat 6. 
    • Reservar les nous picats. 
  2. Afegeix al vas els xampinyons.
    • 8 segons a velocitat 6.
    • Reservar els xampinyons picats.
  3. Posa ara les cebes tallades a trossos. 
    • 7 segons a velocitat 6. 
  4. Canvia l’eina de tallar per la de remenar. 
  5. Afegeix l’oli d’oliva amb una mica de sal.
    • 10 minuts a 120º, velocitat 1. 
  6. Incorpora els xampinyons amb una mica de sal.
    • 5 minuts a 120º a velocitat 1.
  7. Afegeix espinacs tallats a trossos ben petits.
    • 12 minuts a 120º a velocitat 1.
  8. Incorpora-hi les nous i reserva-ho tot en un plat.
  9. Quan ja no cremi procedeix a omplir les crestes amb la preparació anterior les doblegues i tanques les vores amb ajuda d'una forquilla. Ves-les posant en una bandeja.
  10. Bat un ou i pinta la cresta per tal que un cop cuites quedin ben daurades.
  11. Engega el forn (dalt i baix) a 200º i deixa que es coguin durant 10 minuts o fins que vegis que queden rosses.


Comentaris