Salmó amb verdures al vapor



Recepta saludable, molt, molt fàcil de fer i amb un resultat exquisit. Tant se val les verdures que hi vulgueu posar, totes hi queden bé. Per nosaltres, però, les indispensables són la patata i la ceba, la resta és cosa vostre.

El salmó, considerat com a peix blau, és un aliment habitual i sa pel seu alt contingut en proteïnes i àcids grassos omega 3, i relativament baix en greixos.

Ingredients per a dues persones

  • 2 lloms de salmó
  • Sal
  • Pebre
  • Orenga
  • 1 patata 
  • 1 ceba
  • I totes les verdures que vulgueu. Avui hi hem posat:
    • espàrrecs.
    • tomàquet.
    • carbassó.

Elaboració aproximada de 40 minuts

  1. Col·loca el pal del ratllador.
  2. Omple el vas amb 1,5 l d’aigua i una mica de sal.
  3. Posa la cistella fonda amb la patata pelada i tallada a daus.
  4. Posa la vaporera i tapa-la.
    • 10 minuts a 120º, velocitat 1.
  5. Posa a la cistella fonda de la vaporera les verdures tallades i a la cistella superior el tomàquet partit per la meitat. Amaneix-les amb una mica de sal i oli.
    • 10 minuts a 120º, velocitat 1.
  6. Afegeix els dos lloms de salmó salpebrats, amb una mica d’orenga i amanits amb oli, a la cistella superior.
    • 10 minuts a 120º, velocitat 1.

Si t’agrada, a nosaltres ens encanta, mentre s’està fent aquest darrer programa prepara una bona maionesa que servirà per acompanyar el plat. 


Comentaris