Per Quaresma, bunyols. Postres típic d’aquesta època, de no molta dificultat en la seva elaboració. El que és més complicat és que et quedin rodonets. Algun dia ho aconseguirem.
Ingredients per uns 25/30 bunyols
- 150 ml de llet
- 150 ml d’aigua
- 110 g de mantega
- Un polsim de sal
- 1 cullera de sucre
- 150 grams de farina tamisada
- 3 ous
- sucre per empolsar
Elaboració aproximada d’uns 60 minuts
- Col·loca l’eina papallona.
- Afegeix al vas la llet, l'aigua, la mantega, la sal i el sucre.
- Programa de bullir
- Quan arrenqui el bull, afegeix la farina.
- 5 minuts a 100º, velocitat 2
- Quan acabi el programa.
- 5 minuts, velocitat 2 sense temperatura.
- Ves afegint els ous per l’obertura de la tapa, un a un, i a mesura que la pasta els vagi absorbint.
- Escalfa al foc un paella o olla amb abundant oli d’oliva. Quan aquest estigui calent ves afegint-hi petites porcions i fregeix-les.
- Un cop fregits posa’ls en un plat amb un paper de cuina per treure’ls l’oli sobrant.
- Finalment, i encara calents, poseu-los-hi sucre per sobre.
Ja veure que bons que surten.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada