Puré de patata



Portàvem molt temps menjant puré de patata de sobre, i ni el gust ni la textura té res a veure si el fem amb patates del mercat. Costa acostumar-t’hi, no és tant fina com la de paquet i hi trobes els trossets de patata, però aquesta és la gràcia. Crec que trigarem a fer servir un sobre per fer puré de patates.    

Ingredients per a 4 persone.

  • 4 o 5 papates mitjanes. Nosaltres fem servir la monalisa, ens sembla que és més farinosa i es cou millor.
  • 150 ml d’aigua.
  • 150 ml de llet.
  • Sal.
  • Uns 80 g de mantega.

Elaboració aproximada de 30 minuts.

  1. Posa l’eina de rememar.
  2. Afegeix al vas les patates pelades i tallades a trossets petits, l’aigua, la llet i la sal.
    • 30 minuts a 100º, velocitat 1. 
  3. Comprova si la patata està feta. En cas contrari repeteix el programa 3 minuts més.
  4. Posa l’eina de tallar.
  5. Afegeix la matega.
    • 15 segons a velocitat 5. 
  6. Prova si està bé de sal i de textura. Si cal, afegeixes un polsim més de sal o si la vols més fina repeteixes el programa
    • 5 segons a velocitat 5.
  7. Repeteix el programa fins que estigui al teu gust.

Veuràs que és un bon acompanyament per molts dels teus plats.


Comentaris