Portàvem molt temps menjant puré de patata de sobre, i ni el gust ni la textura té res a veure si el fem amb patates del mercat. Costa acostumar-t’hi, no és tant fina com la de paquet i hi trobes els trossets de patata, però aquesta és la gràcia. Crec que trigarem a fer servir un sobre per fer puré de patates.
Ingredients per a 4 persone.
- 4 o 5 papates mitjanes. Nosaltres fem servir la monalisa, ens sembla que és més farinosa i es cou millor.
- 150 ml d’aigua.
- 150 ml de llet.
- Sal.
- Uns 80 g de mantega.
Elaboració aproximada de 30 minuts.
- Posa l’eina de rememar.
- Afegeix al vas les patates pelades i tallades a trossets petits, l’aigua, la llet i la sal.
- 30 minuts a 100º, velocitat 1.
- Comprova si la patata està feta. En cas contrari repeteix el programa 3 minuts més.
- Posa l’eina de tallar.
- Afegeix la matega.
- 15 segons a velocitat 5.
- Prova si està bé de sal i de textura. Si cal, afegeixes un polsim més de sal o si la vols més fina repeteixes el programa
- 5 segons a velocitat 5.
- Repeteix el programa fins que estigui al teu gust.
Veuràs que és un bon acompanyament per molts dels teus plats.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada