Pasta amb sèpia i tomàtec“cherry”



La pasta sempre ens treu d’un compromís. Fàcil i ràpid de fer, no vol dir que no pugui ser un plat deliciós. La sèpia i el tomàquet Cherry s’ajunten per donar un sabor especial a la nostra pasta

Ingredients per a 4 persones

400 g de pasta. La que vulgueu. A mi m’agrada per aquest plat la elicoidali de Garofalo. 
1 gra d’all. Si t’agrada més fortet, pots posar-ne un parell.
45 ml (unes 3 culleres soperes) d’oli d’oliva verge.
Uns 500g de sépia trossejada. 
½ vas de vi blanc.
100 g de tomàtec natural triturat a ma. 
Uns 300 g de tomates “cherry”.
Una mica de sal.
Una mica de sucre. 
Una mica de pebre negra.

Elaboració aproximada de 30 minuts.
  1. Posa la fulla de tallar al vas. 
  2. Posa l’all i
    • Programa 10 segons a la velocitat 7. 
    • Amb l’espàtula fes baixar tot l’all que hagi haver quedat als laterals i a la tapa.
  3. Canvia la fulla de tallar per la de remenar.
  4. Afegeix l’oli i fregeix l’all
    • 5 minuts a 100º, velocitat 1.
  5. Incorpora ara la sépia trossejada 
    • 5 minuts a 120º, velocitat 1.
  6. És el moment d’afegir el vi i el tomàquet triturat 
    • 10 minuts a 120 º, velocitat 1.
  7. Aprofita aquesta estona per posar a bullir la pasta en una cassola amb una mica de sal.
  8. Incorpora finalment els “cherry” tallats per la meitat, una mica de sal, una mica de sucre i una mica de pebre negre.  
    • 5 minuts a 70º, velocitat 1 con la sal.
  9. Escorre bé la pasta, posa-la en una safata i afegeix-li la salsa. Ja estarà a punt per portar a taula.
Carai quina bona olor que fa, oi?




Comentaris