No sabíem com ens sortiria aquest plat, i en el moment de tastar-lo ens van venir al cap tots els records dels plats que feia l'avia a casa un dia d'hivern. No ens pensàvem que poguessin tenir tant bon gust.
Ingredients per a 4 persones
- 350 g de llenties. Posar-les 2 hores en remull.
- ¼ de pebrot verd o vermell
- Un tros de carbassó
- 1 ceba
- 1 tomàtec de pera
- 1 gra d’all
- 2 pastanagues
- Pebre dolç o picant
- Una mica de comí
- 4 cullerades d’oli d’oliva
- 1 fulla de llorer
- 800 ml de caldo
- Una mica de sal
Elaboració aproximada de 50 minuts
- Posa la fulla de tallar al vas.
- Afegeix el pebrot, la ceba, l’all, el carbassó i la pastanaga. Tot tallat a trossos.
- 8 segons a velocitat 5.
- Amb l’espàtula fes baixar tot el que hagi quedat als laterals i a la tapa.
- Canvia la fulla de tallar per la de remoure.
- Afegeix l’oli.
- 6 minuts a 120º, velocitat 1.
- Afegeix ara el tomaques trocejat .
- 6 minuts a 120º, velocitata 1.
- Afegeix els 800 ml de caldo, la fulla de llorer, el pebre, el comí, una mica de sal i les llenties.
- 35 minuts a 100º, velocitat 1.
- Prova les llenties is i encara no estan al punt repeteix el programa 5 minuts més. Si ja estan cuites, serveix-les en un plat fondo.
Serveix-les amb un trosset de pa. Segur que et farà falta!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada