Llenties amb verdures


No sabíem com ens sortiria aquest plat, i en el moment de tastar-lo ens van venir al cap tots els records dels plats que feia l'avia a casa un dia d'hivern. No ens pensàvem que poguessin tenir tant bon gust.

Ingredients per a 4 persones

  • 350 g de llenties. Posar-les 2 hores en remull.
  • ¼ de pebrot verd o vermell
  • Un tros de carbassó
  • 1 ceba
  • 1 tomàtec de pera
  • 1 gra d’all
  • 2 pastanagues
  • Pebre dolç o picant 
  • Una mica de comí
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 fulla de llorer 
  • 800 ml de caldo
  • Una mica de sal

Elaboració aproximada de 50 minuts

  1. Posa la fulla de tallar al vas. 
  2. Afegeix el pebrot, la ceba, l’all, el carbassó i la pastanaga. Tot tallat a trossos. 
    • 8 segons a velocitat 5.
    • Amb l’espàtula fes baixar tot el que hagi quedat als laterals i a la tapa.
  3. Canvia la fulla de tallar per la de remoure.
  4. Afegeix l’oli.
    • 6 minuts a 120º, velocitat 1.
  5. Afegeix ara el tomaques trocejat .
    • 6 minuts a 120º, velocitata 1.
  6. Afegeix els 800 ml de caldo, la fulla de llorer, el pebre, el comí, una mica de sal i les llenties. 
    • 35 minuts a 100º, velocitat 1.
  7. Prova les llenties is i encara no estan al punt repeteix el programa 5 minuts més. Si ja estan cuites, serveix-les en un plat fondo.

Serveix-les amb un trosset de pa. Segur que et farà falta!

Comentaris