Estofat de pollastre amb llenties i arròs


D’estofats n’hi ha de molts tipus. Un d’ells és aquest que us proposem ara: pollastre amb arròs i llenties. Fàcil i gustós. 

Ingredients per a 4 persones

  • 2 pits de pollastre desossats, sense pell i trossejats.
  • 1 ceba
  • 2 pastanagues
  • 1 gra d'all. 2 si us agrada més fort.
  • 1 tomàtec madur
  • Un pols de pebre vermell
  • 750 ml de caldo de pollastre o verdura a temperatura ambient. Aquest plat en agrada més amb caldo de pollastre. Ep! l'agafem del que ja ve preparat.
  • 3 culleres d'oli d'oliva.
  • 100 g de llenties. Poseu-les un parell d’hores en remull, si no us poden quedar un pèl dures.
  • 100 g d'arròs bomba. Podria ser qualsevol, però a nosaltres ens agrada el bomba.
  • Una mica de sal. Alerta, si el caldo és molt fort no us passeu amb la sal.

Elaboració aproximada de 60 minuts

  1. Posa l’accessori de la fulla de tallar al vas. 
  2. Posa-hi la ceba pelada i tallada a trossos, el gra d’all, el tomàquet trossejat i una mica de sal.
    • 10 segons a velocitat 6.
  3. Canvia l’accessori de la fulla per de remenar i afegeix 3 culleres d’oli d’oliva.
    • 6 minuts a 120º a velocitat 1.
  4. Incorpora el pollastres trossejat 
    • 4 minuts a 120º a velocitat 1.
  5. Posa els 100g de llenties, la pastanaga pelada i tallada a rodanxes, i el 750 ml de caldo. 
    • 15 minuts a 120º a velocitat 1.
  6. Prova el guisat. Corregeix de sal si fa falta i ,si t’agrada, afegeixi una mica de pebre vermell.
  7. És el moment de posar els 100g d’arròs.
    • 20 minuts a 100º a velocitat 1.

Prova-ho, i si tot està al teu gust ja pots servir-ho en un plat fondo. 

Segur que us llepareu els dits!


Comentaris