L’estofat de carn és un dels plats per excel·lència de la cuina catalana. El de les nostres mares era impressionant, però el resultat de cuinar-lo amb el robot no hi te res a envejar.
Ingredients per a 4 persones
- 1 litre de caldo de carn, o d'aigua amb una pastilla de caldo.
- 500 g de carn de vedella tallada a daus. També queda boníssim amb galta.
- 1 tomàquet.
- 1 pastanaga.
- 400 g de patates (3 o 4 patates).
- 3 cullerades d’oli d’oliva.
- 1 ceba.
- 1 gra d’all.
- Una mica de sal.
- Una mica de pebre.
- Una fulla de llorer, si t’agrada el gust fort.
Elaboració aproximada d'1h i 15 minuts.
- Posa l’accessori de la fulla de tallar al vas.
- Afegeix la ceba, pelada i tallada a trossos, el gra d’all pelat i la tomata trossejada
- 6 segons a velocitat 5.
- Amb l’espàtula fes baixar tot el que hagi quedat als laterals i a la tapa.
- Canvia la fulla de tallar per la de remoure.
- Afegeix l’oli d’oliva i una mica de sal i la fulla de llorer (opcional).
- 6 minuts a 120º, velocitat 1.
- Afegeix la carn tallada a daus, salpebrada.
- 3 minuts a 120º, velocitat 1
- Afegeix ara el caldo de carn i una mica de sal i pebre
- 35 minuts a 100º, velocitat 1.
- Afegeix la pastanaga, pelada i tallada a rodanxes, i les patates tallades a daus.
- 30 minuts a 100º, velocitat 1.
- Comprova que tot estigui al punt i si no és així repeteix el programa 5 minuts més tantes vegades com faci falta.
Un cop al punt serveix l’estofat en un plat fondo.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada