Estofat de carn


L’estofat de carn és un dels plats per excel·lència de la cuina catalana. El de les nostres mares era impressionant, però el resultat de cuinar-lo amb el robot no hi te res a envejar.

Ingredients per a 4 persones

  • 1 litre de caldo de carn, o d'aigua amb una pastilla de caldo.
  • 500 g de carn de vedella tallada a daus. També queda boníssim amb galta.
  • 1 tomàquet.
  • 1 pastanaga.
  • 400 g de patates (3 o 4 patates).
  • 3 cullerades d’oli d’oliva. 
  • 1 ceba.
  • 1 gra d’all.
  • Una mica de sal.
  • Una mica de pebre.
  • Una fulla de llorer, si t’agrada el gust fort.

Elaboració aproximada d'1h i 15 minuts.

  1. Posa l’accessori de la fulla de tallar al vas. 
  2. Afegeix la ceba, pelada i tallada a trossos, el gra d’all pelat i la tomata trossejada
    • 6 segons a velocitat 5.
    • Amb l’espàtula fes baixar tot el que hagi quedat als laterals i a la tapa.
  3. Canvia la fulla de tallar per la de remoure.
  4. Afegeix l’oli d’oliva i una mica de sal i la fulla de llorer (opcional).
    • 6 minuts a 120º, velocitat 1.
  5. Afegeix la carn tallada a daus, salpebrada.
    • 3 minuts a 120º, velocitat 1
  6. Afegeix ara el caldo de carn i una mica de sal i pebre
    • 35 minuts a 100º, velocitat 1.
  7. Afegeix la pastanaga, pelada i tallada a rodanxes, i les patates tallades a daus.
    • 30 minuts a 100º, velocitat 1.
  8. Comprova que tot estigui al punt i si no és així repeteix el programa 5 minuts més tantes vegades com faci falta.

Un cop al punt serveix l’estofat en un plat fondo. 



Comentaris