Amanida russa


A qui no li agrada l’ensalada russa? Amb una mica de tonyina, olives tallades a trossets,... i molta, molta maionesa. Quina delícia! Aquesta és una recepta fàcil i divertida perquè la farem a tres nivell. La bomba! 

Ingredients per a 4 persones

  • 2 patates tallades a cubs petits.
  • 2 pastanaga, també tallada a trossos petits.
  • 250g de mongeta tendre.
  • 1’5 l d’aigua.
  • 1 llauna de tonyina. Que sigui en oli.
  • Olives sense pinyol
  • 2 ous 
  • Sal
  • Maionesa 

Elaboració aproximada de 45 minuts

  1. Posa l’eix del ratllador.
  2. Afegeix el 1’5 litres d’aigua i activa el programa de bullir del programes automàtics. 
    • El programa es pararà sol quan l’aigua bulli.
  3. Distribueix els ingredients de la forma següent:
    • Posa els ous a la cistella fonda.
    • Posa la mongeta, amb una mica de sal, a la cistella inferior de la vaporera.
    • Posa la patata i la pastanaga, també amb una mica de sal, a la cistella superior de la vaporera.
  4. Un cop tot col·locat al vas anem al programa vapor dels programes automàtics i posem 25 minuts.
  5. Mentre esperem que passi aquesta estona, podem anar tallant les olives i fent la maionesa.
  6. Mirem si la verdura està cuita. Si ho està, ja podem pelar i tallar els ous, i afegir-hi amb les olives i la tonyina. Si encara no està cuita programem 5 minuts bé.

Un cop estigui tèbia o freda, com un agradi més, ja la podeu posar als plats. Els que els agradi la maionesa ara és el moment d’afegir-la. La resta un bon raig d’oli.

Bona, oi? 


Comentaris