Carxofes amb salsa de llimona


Les carxofes són bones de qualsevol manera, a la brasa, al forn... però vaporitzades i amb salsa de llimona queden espectaculars. 

Com que la cistella fornda del nostre robot no és molt gran, aquesta recepta està pensada per a dues persones. 

Ingredients per a 2 persones
  • 3 carxofes 
  • 30 g de mantega 
  • Una cullerada de suc de llimona
  • Una mica de sal
  • Una mica de pebre 
Elaboració aproximada de 30 minuts
  1. Col·loca l'eix del ratllador, afegeix 1,5 l d’aigua al vas i col·loca també la cistella fonda.
  2. Treu les primeres fulles de la carxofa, talla i pela la tija i dóna’ls-hi un cop per obrir-les, i posa-les a la cistella fonda.
    • activa la funció del vapor i programa'l 25 minuts. 
  3. Mentre es couen les carxofes posa en un bol la mantega (pots desfer-la al microones, però sense que bulli), el suc de llimona, amb una mica de sal i pebre i remena-ho tot junt fins a lligar una salsa. 
Un cop acabat el programa mira si la carxofa està feta punxant-li el cor amb un escuradents llarg. Segurament no farà falta, però si cal deixa repateix el programa 5 minuts més. 

Quan estiguin al punt, treu-li, sense cremar-te, les primeres fulles i parteix-les en dues parts. Un cop emplatades reparteix la salsa per sobre dels carxofes.

Ja em direu com us han quedat.

Comentaris