Elaboració llarga però amb un resultat espectacular. El combinat de xampinyons, espinacs, nous i ceba donen un gust exquisit. La beixamel i el formatge gratinat són el toc final d'un plat que val la pena repetir.
Ingredients per a 20 canelons
- 20 plaques de canelons bullits i a punt per ser farcits.
- 150 g de xampinyons.
- 50 g de nous.
- 300 g d’espinacs frescos.
- 2 cebes.
- 3 cullerades d’oli d’oliva (45 ml).
- Sal.
- Pebre.
- 120 g de formatge per gratinar.
- 30 g de mantega.
Per la beixamel
- 50 g de mantega.
- 1 cullerada d’oli d’oliva (15 ml).
- 60 g de farina.
- 900 ml de llet.
- Sal.
- Nou moscada.
- 50 g de formatge gorgonzola.
Elaboració aproximada de 60 minuts.
Per fer el farcit:
- Posa en el vas l’eina de tallar amb les nous.
- 5 segons a velocitat 6.
- Reservar les nous picades.
- Afegeix els xampinyons al vas.
- 8 segons a velocitat 6.
- Reservar els xampinyons picats.
- Posa ara les cebes tallades a trossos.
- 7 segons a velocitat 6.
- Canvia l’eina de tallar per la de remenar
- Afegeix l’oli d’oliva amb una mica de sal.
- 10 minuts a 120º, velocitat 1.
- Incorpora els xampinyons amb una mica de sal.
- 5 minuts a 120º a velocitat 1.
- Afegeix espinacs tallats a trossos ben petits.
- 12 minuts a 120º a velocitat 1.
- Incorpora-hi les nous i reserva-ho tot en un plat.
Per fer la beixamel:
- Neteja el vas i posa l’eina papallona.
- Afegeix els 50 g de mantega amb la cullerada d’oli d’oliva.
- 1:30 minuts a 100º, velocitat 1.
- Incorpora, poc a poc, la farina intentant que no quedi a les parets del vas. Podria cremar-se.
- 3 minuts a 100º, velocitat 2.
- Afegeix la llet, una mica de sal, i la nou moscada.
- 4 minuts a 95º, velocitat 3.
- Incorpora el formatge a daus.
- 4 minuts a 95º, velocitat 3.
- Agafa una part de la beixamel i mescla-la amb la pasta de farcir els canelons que hem reservat.
- Farceix el canalons (nosaltres ho fem amb una mànega de pastisser perquè sigui més fàcil d’enrotllar) i ves-los posant en una bandeja.
- Posa la resta de beixamel per sobre els canelons, el formatge ratllat i trossos de mantega repartits per la bandeja.
- Engega el forn (dalt i baix) a 200º i deixa’ls uns 10 minuts o fins que vegis que el formatge queda daurat.
Segur que et lleparàs els dits!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada