Canelons de xampinyons i espinacs



Elaboració llarga però amb un resultat espectacular. El combinat de xampinyons, espinacs, nous i ceba donen un gust exquisit. La beixamel i el formatge gratinat són el toc final d'un plat que val la pena repetir. 

Ingredients per a 20 canelons

  • 20 plaques de canelons bullits i a punt per ser farcits.
  • 150 g de xampinyons.
  • 50 g de nous.
  • 300 g d’espinacs frescos.
  • 2 cebes. 
  • 3 cullerades d’oli d’oliva (45 ml).
  • Sal.
  • Pebre.
  • 120 g de formatge per gratinar.
  • 30 g de mantega.

Per la beixamel 

  • 50 g de mantega. 
  • 1 cullerada d’oli d’oliva (15 ml).
  • 60 g de farina.
  • 900 ml de llet. 
  • Sal.
  • Nou moscada.
  • 50 g de formatge gorgonzola.

Elaboració aproximada de 60 minuts.

Per fer el farcit:

  1. Posa en el vas l’eina de tallar amb les nous.
    • 5 segons a velocitat 6. 
    • Reservar les nous picades. 
  2. Afegeix els xampinyons al vas.
    • 8 segons a velocitat 6.
    • Reservar els xampinyons picats.
  3. Posa ara les cebes tallades a trossos. 
    • 7 segons a velocitat 6. 
  4. Canvia l’eina de tallar per la de remenar 
  5. Afegeix l’oli d’oliva amb una mica de sal.
    • 10 minuts a 120º, velocitat 1. 
  6. Incorpora els xampinyons amb una mica de sal.
    • 5 minuts a 120º a velocitat 1.
  7. Afegeix espinacs tallats a trossos ben petits.
    • 12 minuts a 120º a velocitat 1.
    • Incorpora-hi les nous i reserva-ho tot en un plat.

Per fer la beixamel:  

  1. Neteja el vas i posa l’eina papallona. 
  2. Afegeix els 50 g de mantega amb la cullerada d’oli d’oliva.
    • 1:30 minuts a 100º, velocitat 1.
  3. Incorpora, poc a poc, la farina intentant que no quedi a les parets del vas. Podria cremar-se. 
    • 3 minuts a 100º, velocitat 2.
  4. Afegeix la llet, una mica de sal, i la nou moscada. 
    • 4 minuts a 95º, velocitat 3. 
  5. Incorpora el formatge a daus.
    • 4 minuts a 95º, velocitat 3. 

  • Agafa una part de la beixamel i mescla-la amb la pasta de farcir els canelons que hem reservat.
  • Farceix el canalons (nosaltres ho fem amb una mànega de pastisser perquè sigui més fàcil d’enrotllar) i ves-los posant en una bandeja.
  • Posa la resta de beixamel per sobre els canelons, el formatge ratllat i trossos de mantega repartits per la bandeja.
  • Engega el forn (dalt i baix) a 200º i deixa’ls uns 10 minuts o fins que vegis que el formatge queda daurat.

Segur que et lleparàs els dits!


Comentaris