La mousse és una preparació d’origen francès que gràcies a les clares muntades converteix la preparació en una crema esponjosa. La més popular és la mousse de xocolata.
Hi ha moltes variants a l’hora de fer la mousse: amb llet o sense, amb més clares que rovells, amb alvocat o mantega, amb gotes de llimona o no,... però una cosa no falla la mousse de xocolata, sempre s’ha de fer amb xocolata.
Ingredients per a 8 vasets tipus Danone
- 80g de sucre
- 240g de xocolata de rebosteria
- 5 rovells d’ou
- 5 clares d’ou
- 100ml de llet sencera
- 80g de mantega
- Un parell de gotes de suc de llimona
- Un polsim de sal
Elaboració aproximada de 45 minuts
- Posa l’eina papallona al congelador.
- Separa els rovells de les clares.
- Posa les clares a la nevera.
- Posa l’eina de tallar a vas.
- Afegeix els rovells d’ou, la mantega i el sucre:
- 5 munits a 80º, velocitat 3
- Afegeix la llet:
- 2 minuts a 80º, velocitat 3
- Afegeix la xocolata tallada a trossets:
- 1 minut a 80º, velocitat 3
- Amb l’espàtula fes baixar tot el que hi ha a les parets del vas:
- 15 segons a velocitat 6, sense temperatura
- Reservar la mescla en un vol i neteja el vas.
- Posa l’eina papallona
- Afegeix les clares amb dues gotes de llimona i el polsim de sal
- 4 minuts a velocitat 4
- Afegeix la merenga mica en mica a la xocolata i ves barrejant-ho tot en moviments de baix a dalt.
- Quan estigui tot ben remenat, posa la mousse resultant en bassets i posa’ls com a mínim dues hores a la nevera.
Al moment de servir-lo pots posar-hi trossets de xocolata o nata.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada