Mousse de xocolata


La mousse és una preparació d’origen francès que gràcies a les clares muntades converteix la preparació en una crema esponjosa. La més popular és la mousse de xocolata.

Hi ha moltes variants a l’hora de fer la mousse: amb llet o sense, amb més clares que rovells, amb alvocat o mantega, amb gotes de llimona o no,... però una cosa no falla la mousse de xocolata, sempre s’ha de fer amb xocolata.

Ingredients per a 8 vasets tipus Danone

  • 80g de sucre
  • 240g de xocolata de rebosteria 
  • 5 rovells d’ou
  • 5 clares d’ou 
  • 100ml de llet sencera
  • 80g de mantega
  • Un parell de gotes de suc de llimona
  • Un polsim de sal

Elaboració aproximada de 45 minuts

  1. Posa l’eina papallona al congelador.
  2. Separa els rovells de les clares.
  3. Posa les clares a la nevera.
  4. Posa l’eina de tallar a vas.
  5. Afegeix els rovells d’ou, la mantega i el sucre:
    • 5 munits a 80º, velocitat 3
  6. Afegeix la llet:
    • 2 minuts a 80º, velocitat 3
  7. Afegeix la xocolata tallada a trossets:
    • 1 minut a 80º, velocitat 3
  8. Amb l’espàtula fes baixar tot el que hi ha a les parets del vas:
    • 15 segons a velocitat 6, sense temperatura
  9. Reservar la mescla en un vol i neteja el vas.
  10. Posa l’eina papallona
  11. Afegeix les clares amb dues gotes de llimona i el polsim de sal
    • 4 minuts a velocitat 4
  12. Afegeix la merenga mica en mica a la xocolata i ves barrejant-ho tot en moviments de baix a dalt. 
  13. Quan estigui tot ben remenat, posa la mousse resultant en bassets i posa’ls com a mínim dues hores a la nevera.

Al moment de servir-lo pots posar-hi trossets de xocolata o nata


Comentaris