Tomàquets farcits

 


No és el primer cop que farcim tomàquets. Aquest com però és un plat calent, acabat al forn. Un bon entrant o un excel·lent acompanyament.

Ingredients per a 4 persones

  • 4 tomàquets 
  • 120g de pa una mica sec
  • formatge mozzarella 
  • formatge ratllat
  • sal
  • pebre
  • orenga
  • oli
  • 1 all
  • 2 cullerades d'aigua

Elaboració aproximada de 60 minuts

  1. Escalfa el forn a 180 graus.
  2. Talla la part superior de tomàquet i reserva-la. La farem servir de tap.
  3. Posa l’eina de tallar.
  4. Buida els tomàquets i afegeix el seu contingut al vas.
  5. Talla el pa a trossets petits i posa’ls al vas amb el tomàquet.
  6. Afegeix un parell de cullerades de formatge ratllat, una mica d’orenga, un raig d’oli, sal, pebre, dues cullerades d’aigua, una mica de julivert i un all:
    • 30 segons a velocitat 8.
  7. Posa al fons dels tomàquets una mica d’oli, sal, pebre i orenga.
  8. Omple'ls fins la meitat del tomàquet amb la mescla que tenim al vas.
  9. Talla la mozzarella a daus i posa’n un tros dins el tomàquet.
  10. Acaba d’omplir-los i posa un parell més de trossos de formatge de mozzarella.
  11. Tapa el tomàquet amb el tros que hem reservat. Si t’ha sobrat mozzarella, posen un tros al damunt.
  12. Posa la mescla que ha sobrat en una bandeja per anar al forn. La mescla ajudarà a que els tomàquets s’aguantin bé.
  13. Deixa’ls al forn durant 30 o 35 minuts.

  



Comentaris