No cal fer sempre mandonguilles de carn, també poden ser de verdures. Si voleu que siguin veganes, no hi poseu l'ou.
Ingredients per a 4 persones
- 2 patates
- 1 carbassó
- 3 pastanagues
- 1 porro
- 1 ceba
- 3 grans d’all
- 100ml de vi blanc
- 50g de pa ratllat
- 1 ou
- Farina
- Oli d’oliva
- Sal i pebre
- Julivert
- Aigua
Elaboració aproximada de 60 minuts
Per fer les mandonguilles
- Bull les patates amb pell durant 30 o 35 minuts.
- Escalfa el forn a 180 graus.
- Posa l’eina de remenar
- Talla el carbassó i 1 pastanaga a trossets petits. Afegeix-ho al vas amb un all i tres cullerades d’oli d’oliva, sal i pebre:
- 10 minuts a velocitat 1 a 80º
- Canvia l’eina de remenar per la de tallar.
- Pela les patates, talla-les a trossets i afegeix-les al vas amb una mica de sal i pebre:
- 30 segons a velocitat 3
- Afegeix els 30g de pa ratllat i l’ou:
- 30 segons a velocitat 3.
- Hem d’aconseguir una massa homogènia. Si cal repeteix el programa.
- Agafa la pasta resultant i fes-ne boletes.
- Col·loca-les en una bandeja i posa-les al forn durant 20 minuts
Per fer la salsa
- Neteja el vas.
- Posa l’eina de remenar.
- Afegeix al vas dues cullerades d’oli, la ceba, el porro i 2 pastanagues tot tallat a trossets, els 2 grans d’all, sal i pebre:
- 15 minuts a velocitat 1 a 80º.
- Afegeix una cullerada de farina:
- 2 minuts a velocitat 1 a 80º.
- Afegeix els 100ml de vi blanc:
- 5 minuts a velocitat 1 a 100º. Deixa la tapa oberta.
- Afegeix 300ml d’aigua calenta:
- 5 minuts a velocitat 1 a 100º. Deixa la tapa oberta.
- Canvia l’eina de remenar per la de tallar:
- 1 minut a velocitat 8.
- Si no queda en textura de salsa, repeteix el programa.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada