Mandonguilles de verdures amb salsa


No cal fer sempre mandonguilles de carn, també poden ser de verdures. Si voleu que siguin veganes, no hi poseu l'ou.

Ingredients per a 4 persones

  • 2 patates
  • 1 carbassó
  • 3 pastanagues
  • 1 porro
  • 1 ceba
  • 3 grans d’all
  • 100ml de vi blanc
  • 50g de pa ratllat
  • 1 ou
  • Farina
  • Oli d’oliva
  • Sal i pebre
  • Julivert 
  • Aigua

Elaboració aproximada de 60 minuts

Per fer les mandonguilles 

  1. Bull les patates amb pell durant 30 o 35 minuts.
  2. Escalfa el forn a 180 graus.
  3. Posa l’eina de remenar
  4. Talla el carbassó i 1 pastanaga a trossets petits. Afegeix-ho al vas amb un all i tres cullerades d’oli d’oliva, sal i pebre:
    • 10 minuts a velocitat 1 a 80º
  5. Canvia l’eina de remenar per la de tallar.
  6. Pela les patates, talla-les a trossets i afegeix-les al vas amb una mica de sal i pebre:
    • 30 segons a velocitat 3
  7. Afegeix els 30g de pa ratllat i l’ou:
    • 30 segons a velocitat 3.
  8. Hem d’aconseguir una massa homogènia. Si cal repeteix el programa.
  9. Agafa la pasta resultant i fes-ne boletes.
  10. Col·loca-les en una bandeja i posa-les al forn durant 20 minuts 

Per fer la salsa

  1. Neteja el vas.
  2. Posa l’eina de remenar.
  3. Afegeix al vas dues cullerades d’oli, la ceba, el porro i 2 pastanagues tot tallat a trossets, els 2 grans d’all, sal i pebre:
    • 15 minuts a velocitat 1 a 80º.
  4. Afegeix una cullerada de farina:
    • 2 minuts a velocitat 1 a 80º.
  5. Afegeix els 100ml de vi blanc:
    • 5 minuts a velocitat 1 a 100º. Deixa la tapa oberta.
  6. Afegeix 300ml d’aigua calenta: 
    • 5 minuts a velocitat 1 a 100º. Deixa la tapa oberta.
  7. Canvia l’eina de remenar per la de tallar:
    • 1 minut a velocitat 8.
    • Si no queda en textura de salsa, repeteix el programa.


Comentaris