Pastís de carabassa i pastanaga


Quin pastís més esplèndid! Avui tindrem un bon esmorzar o unes bones postres o un bon berenar... o tot plegat. És un pastís fàcil de fer i amb un resultat excel·lent. La carbassa, doncs, serveix també per fer plats dolços.  

Ingredients

  • 200g de carbassa
  • 100g de pastanaga
  • 200g de mantega
  • 150g de sucre morè
  • 50g de sucre blanc
  • 250g de farina
  • 4 ous
  • un pessic de sal
  • 1 culleradeta de canyella en pols
  • 1 sobre de llevat químic (tipus Royal)

Elaboració 

  1. Pres escalfa el forn a 180º.
  2. Separa els rovells de les clares.
  3. Bat les clares fins a punt de neu amb els 50g de sucre blanc. Nosaltres ho hem fet amb la batedora.
  4. Reserva-ho.
  5. Posa l’eina de tallar al vas.
  6. Afegeix-hi els 200g de carabassa i els 100g de pastanaga, tallat tot a trossets:
    • 20 segons a velocitat 7
    • Abaixa tot el que hi hagi a les parets i la tapa
    • 20 segons a velocitat 7
  7. Reserva-ho.
  8. Posa l’eina papallona
  9. Posa al vas els rovells d’ou amb els 150g de sucre morè:
    • 1 minut a velocitat 3
  10. Afegeix els 250g de mantega (fosa), la pastanaga i la carabassa, un pessic de sal i una cullereta de canyella:
    • 1 minut a velocitat 2
  11. Afegeix els 250g de farina i el sobre de llevat:
    • 3 minuts velocitat 2
  12. Afegeix la meitat de les clares muntades:
    • 30 segons a velocitat 2
  13. Afegeix la resta de les clares muntades:
    • 30 segons a velocitat 2
  14. Unta bé el motllo amb mantega i enfarina’l suaument.
  15. Posa la pasta al motlle i al forn:
    • 30 minuts a 180º.
    • Passat aquest temps punxa el pastís amb un escuradents llarg per veure si ja està cuit.
  16. Deixa’l refredar, i abans de servir-lo empolvora’l amb sucre glaç.    


Comentaris