Quin pastís més esplèndid! Avui tindrem un bon esmorzar o unes bones postres o un bon berenar... o tot plegat. És un pastís fàcil de fer i amb un resultat excel·lent. La carbassa, doncs, serveix també per fer plats dolços.
Ingredients
- 200g de carbassa
- 100g de pastanaga
- 200g de mantega
- 150g de sucre morè
- 50g de sucre blanc
- 250g de farina
- 4 ous
- un pessic de sal
- 1 culleradeta de canyella en pols
- 1 sobre de llevat químic (tipus Royal)
Elaboració
- Pres escalfa el forn a 180º.
- Separa els rovells de les clares.
- Bat les clares fins a punt de neu amb els 50g de sucre blanc. Nosaltres ho hem fet amb la batedora.
- Reserva-ho.
- Posa l’eina de tallar al vas.
- Afegeix-hi els 200g de carabassa i els 100g de pastanaga, tallat tot a trossets:
- 20 segons a velocitat 7
- Abaixa tot el que hi hagi a les parets i la tapa
- 20 segons a velocitat 7
- Reserva-ho.
- Posa l’eina papallona
- Posa al vas els rovells d’ou amb els 150g de sucre morè:
- 1 minut a velocitat 3
- Afegeix els 250g de mantega (fosa), la pastanaga i la carabassa, un pessic de sal i una cullereta de canyella:
- 1 minut a velocitat 2
- Afegeix els 250g de farina i el sobre de llevat:
- 3 minuts velocitat 2
- Afegeix la meitat de les clares muntades:
- 30 segons a velocitat 2
- Afegeix la resta de les clares muntades:
- 30 segons a velocitat 2
- Unta bé el motllo amb mantega i enfarina’l suaument.
- Posa la pasta al motlle i al forn:
- 30 minuts a 180º.
- Passat aquest temps punxa el pastís amb un escuradents llarg per veure si ja està cuit.
- Deixa’l refredar, i abans de servir-lo empolvora’l amb sucre glaç.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada