Pasta amb carxofes i xampinyons


Es pot fer servir qualsevol pasta i marca: macarrons, espaguetis, galets... En aquest cas hem fet servir pasta seca de tomàquet i espinacs en forma de margarides. 

Ingredients per a 4 persones

  • 400g de carxofes tallada a làmines
  • 180g de pasta 
  • 100g de xampinyons
  • 1 ceba
  • Julivert
  • Oli oliva
  • Vi blanc (1 tassa de cafè)
  • Un got d'aigua
  • Sal
  • Un polsim de pebre negre
  • Formatge ratllat

Elaboració aproximada de 45 minuts

  1. Posem l’eina de tallar al vas.
  2. Afegim la ceba tallada en 4 parts i el julivert tallat ben petitet:
    • 10 segons a velocitat 6.
  3. Canviem l’eina de tallar per la de remenar.
  4. Afegim els xampinyons tallats a làmines, l'oli i una mica de sal:
    • 10 minuts a 100º, velocitat 1. 
    • Als 5 minuts afegim el vi pel tap i el deixem obert perquè s’evapori l’alcohol.
  5. Passat aquest temps afegim les carxofes, l’aigua, la sal i el pebre:
    • 15 minuts a 100º, velocitat 1.
    • Mentrestant posem a bullir la pasta al foc en una olla amb aigua abundant i una mica de sal i oli.
  6. Quan la pasta estigui cuita la colem i la posem al vas:
    • 3 minuts a velocitat  2.

Hi afegim el formatge ratllat, remenem i servim.


Comentaris