Plat bonic i deliciós, que et permet utilitzar els ingredients que més t’agraden o els que tens a la nevera. Pots farcir-los, doncs, de verdures, de carn, de formatge... o de tot una mica. Veureu que és una recepta tant fàcil de fer que la repetiràs tantes vegades fins que trobis els que més t’agraden.
Els ingredients següents són els que teníem a la nevera.
Ingredients per a 4 persones
- 16 xampinyons grans, els més grans que trobis.
- 1 pebrot vermell
- 1 pebrot verd
- 1 pebrot groc
- 1 carbassó
- 5 tomàquets xerri
- 3 cebes tendres
- 1 albergínia
- 5 cullerades d’oli d’oliva
- Formatge per gratinar
- Sal
- Pebre
- Vi blanc
Preparació: durada aproximada de 45 minuts
- Engega el forn a 180º
- Renta bé els xampinyons i buida’n la part central. Reserva els que en treguis.
- Posa la fulla de tallar al vas.
- Talla a trossos totes les verdures i ,juntament amb el que has tret dels xampinyons, posa-les al vas.
- 10 segons a velocitat 10.
- Si et sembla que no queden prou esmicolades, repeteix el programa a una velocitat més petita.
- Canvia l’eina per la de remenar.
- Posa-hi les 5 cullerades d’oli, sal i pebre.
- 5 minuts a 100º, velocitat 2.
- Afegeix ara 5 cullerades de vi blanc.
- 5 minuts a 100º, velocitat 2.
- Mentre es fa la verdura, agafa els xampinyons i marca’ls a la paella amb una mica d’oli. Salpebra’ls.
- Un cop fets ves-los posant en una safata amb paper de forn.
- Prova les verdures i si tenen poc gust corregeix-les de sal i pebre.
- Farceix el xampinyons amb les verdures i posa’ls al forn durant 5 minuts.
- Posa’l-hi per sobre el formatge i posa al forn en mode gratinar.
- Quan vegis que el formatge està ros ja els pots treure del forn i servir-los.
Pots acompanyar-los amb una mica d’arròs blanc, o una amanida, o.... el que et vingui més de gust.
Veuràs que et sobra molta verdura. Aprofita-la l’endemà, per exemple, per fer uns bons macarrons amb verdura.
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada