Sopa freda de tomàquet amb alvocat i salmó fumat


Una sopa ideal per l’estiu, que barrejada els gustos del tomàquet amb el salmó i l’advocat, i ens permet gaudir d’un explosiu primer plat. 

Una sopa que s’ha de repetir moltes vegades introduint-hi cada cop diferents acompanyaments que ens facin canviar per complet l’experiència de gaudir-la. 

Ingredients per a 4 persones

  • 110 g de molla de pa
  • 12 tomàquets tipus pera
  • ½ ceba
  • 2 cullerades de vinagre. Un parell més de cullerades si us agrada el gust de vinagre 
  • Sal
  • Pebre
  • 2 culleradetes de sucre
  • 5 cullerades d’oliva
  • 1 alvocat
  • Trossets de salmó fumat

Elaboració aproximada de 15 minuts

  1. Posa l’eina de tallar.
  2. Talla els tomàquets a trossos, treu-los-hi el cor i afegeix-los al vas amb el pa, la ceba, el pebre, el vinagre i el sucre:
    • 2  minuts a velocitat 8.
  3. Prova la sopa i aprofita per rectificar-la de sal i pebre si fa falta: 
    • 1 minut a velocitat 8
    • Obre la tap i ves afegint mica en mica l’oli per la tapa.
  4. Passa la sopa pel xinés i posa-la en una safata fonda, tapa-la o filma-la i deixa-la 2 o 3 hores a la nevera. 
Posa al centre del plat trossos d’alvocat i uns quants talls de salmó, afegeix la sopa pels voltants i afegeix-hi un raig d’oli.

Si no us agrada el salmó, o l’alvocat, podeu presentar la sopa amb trossets de pa torrat, o un ou dur ratllat, o amb gambes cuites i pelades, maduixes amb formatge... 


Comentaris