Crema de carxofes i espinacs


Una crema de dues verdures que congelades les trobem tot l’any. Fes bé la descongelació i el resultat serà excel·lent. Un plat cremós, amb un gust intens de les dues verdures. Si les acompanyes amb trossets de pa torrat salat aconseguiràs, a més a més,  un contrast que el teu paladar segur que agrairà.  

Ingredients per a 4 persones

  • 400 g de carxofes congelades
  • 200 g de espinacs congelats
  • 1 ceba 
  • 2 patates
  • 4 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 l de caldo de verdures 
  • 200 ml de llet evaporada o nata líquida para cuinar
  • Sal i pebre

Elaboració aproximada de 50 minuts

  1. Descongela les carxofes i els espinacs el dia abans. 
  2. Posa l’eina de tallar al vas
  3. Afegeix la ceba tallada en 4 trossos: 
    • 10 segons a velocitat 6.
  4. Posa l’eina de remenar i afegeix l’oli:
    • 8 minuts a 110º, velocitat 1 en doble direcció.
  5. Afegeix les carxofes i les patates palades i tallades a trossets:
    • 12 minuts a 110º, velocitat 2 en doble direcció.
  6. És el moment de posar el caldo:
    • 8 minuts a 110º, velocitat 1.
  7. Posa-hi ara els espinacs i la nata líquida:
    • 12 minuts a 110º, velocitat 1.
  8. Canvia l’eina per la de tallar i posa-hi una mica de sal i pebre:
    • 2 minuts a velocitat 6
    • Si vols que sigui més fina repeteix el programa, però no sense augmentar la velocitat, podria sortir-te la crema pels petits forats del tap.
  9. Passa el resultat pel xino perquè quedi una crema ben fina i ja la pots servir amb trossets de pa torrat salats.


Comentaris