Patata farcida amb espinacs i pinyons


Ja hem fet diversos plats amb espinacs i pinyons amb un resultat espectacular. Avui hem adaptat adaptada pel robot de cuina, aquesta recepta de Karlos Arguiñano. El resultat és espectacular. 

Els espinacs és un ingredient molt comú a la cuina catalana, tot i que el seu origen és persa. És una verdura molt sana, però no us cregueu que com dia en Popeye porti moltes proteïnes i ens enforteixi miraculosament.

Si no us agraden els espinacs, els podeu substituir per exemple per carbassó.

Ingredients per a 2 persones

  • 2 patates grosses
  • 350 g d’espinacs frescos, de temporada
  • Un grapat de pinyons2 grans d’all
  • 9 cullerades d’oli d’oliva
  • Crema de carbassa per decorar el fons del plat. Si no la voleu fer podeu comprar-la feta. Això sí, que sigui de bona marca.
  • Beixamel. No en fa falta molta quantitat, per això si no la voleu fer podeu agafar-la de pot, tipus “President”.

Elaboració aproximada de 60 minuts

  1. Posa aigua al vas sense cap eina
  2. Afegeix les patates netes però sense pelar:
    • 30 minuts a 120º, velocitat 1
  3. Treu-les del vas i deixa-les que es refredin una mica.
  4. Llença l’aigua i asseca el vas. 
  5. Posa l'eina de remenar.
  6. Posa 3 cullerades d’oli:
    • 3 minuts a 120º, velocitat 1
  7. Afegeix els alls pelats i laminats:
    • 3 minuts a 120º, velocitat 1
  8. Afegeix els pinyons i els espinacs amb una mica de sal i 3 cullerades més d’oli:
    • 20 minuts a 120º, velocitat 1
  9. Mentre es couen els espinacs, agafa les patates obra-les per la meitat i buida’ls-hi la part central amb una cullereta. Que no es trenqui ni la base, ni els laterals.
  10. El que has tret de la part central de la patata, aixafa-ho amb una forquilla i afegeix-ho al vas amb els espinacs i els pinyons. Posa-hi una mica de sal i 3 cullerades més d’oli:
    • 5 minuts a 120º, velocitat 1
    • Si els espinacs no estan cuits repeteix el programa 5 minuts més.
  11. Agafa la mescla i farceixi les patates.
  12. Posa la beixamel per sobre les patates i posa-les a gratinar al forn.
  13. Escalfa una mica de puré de carabassa al microones i posa-la al fons del plat.
  14. Afegeix sobre aquest llençol de carabassa la patata i ja ho pots servir. 
Gaudiu d'aquest plat!


Comentaris