Ja hem fet diversos plats amb espinacs i pinyons amb un resultat espectacular. Avui hem adaptat adaptada pel robot de cuina, aquesta recepta de Karlos Arguiñano. El resultat és espectacular.
Els espinacs és un ingredient molt comú a la cuina catalana, tot i que el seu origen és persa. És una verdura molt sana, però no us cregueu que com dia en Popeye porti moltes proteïnes i ens enforteixi miraculosament.
Si no us agraden els espinacs, els podeu substituir per exemple per carbassó.
Ingredients per a 2 persones
- 2 patates grosses
- 350 g d’espinacs frescos, de temporada
- Un grapat de pinyons2 grans d’all
- 9 cullerades d’oli d’oliva
- Crema de carbassa per decorar el fons del plat. Si no la voleu fer podeu comprar-la feta. Això sí, que sigui de bona marca.
- Beixamel. No en fa falta molta quantitat, per això si no la voleu fer podeu agafar-la de pot, tipus “President”.
Elaboració aproximada de 60 minuts
- Posa aigua al vas sense cap eina
- Afegeix les patates netes però sense pelar:
- 30 minuts a 120º, velocitat 1
- Treu-les del vas i deixa-les que es refredin una mica.
- Llença l’aigua i asseca el vas.
- Posa l'eina de remenar.
- Posa 3 cullerades d’oli:
- 3 minuts a 120º, velocitat 1
- Afegeix els alls pelats i laminats:
- 3 minuts a 120º, velocitat 1
- Afegeix els pinyons i els espinacs amb una mica de sal i 3 cullerades més d’oli:
- 20 minuts a 120º, velocitat 1
- Mentre es couen els espinacs, agafa les patates obra-les per la meitat i buida’ls-hi la part central amb una cullereta. Que no es trenqui ni la base, ni els laterals.
- El que has tret de la part central de la patata, aixafa-ho amb una forquilla i afegeix-ho al vas amb els espinacs i els pinyons. Posa-hi una mica de sal i 3 cullerades més d’oli:
- 5 minuts a 120º, velocitat 1
- Si els espinacs no estan cuits repeteix el programa 5 minuts més.
- Agafa la mescla i farceixi les patates.
- Posa la beixamel per sobre les patates i posa-les a gratinar al forn.
- Escalfa una mica de puré de carabassa al microones i posa-la al fons del plat.
- Afegeix sobre aquest llençol de carabassa la patata i ja ho pots servir.
Gaudiu d'aquest plat!
Comentaris
Publica un comentari a l'entrada