Pasta de llenties amb bolets i panses


Volíem provar la pasta de llenties vermelles (que al final perden el color), i ho hem fet acompanyades de verdura, bolets i panses. Queda bo. Pel nostre gust, però, pot quedar bé amb qualsevol altre tipus de pasta.

D’on ve la pasta? Uns diuen que de la Xina, que la va portar Marco Polo, d’altres que a Europa en aquella època ja en teníem. No sé pas si ho sabrem mai, però el cert és que és un aliment molt arrelat a casa nostra i a la nostra cuina.  

Ingredients per a 4 persones

  • 100 g de pasta de llenties vermelles o normal
  • 1 pastanaga
  • 1 porro
  • 1 ceba petita
  • 2 tomàquets madurs
  • Bolets variats. Poden ser de pot. 
  • Un grapat de panses de Corint
  • Orenga
  • 6 cullerades d'oli d'oliva
  • sal i pebre

Elaboració aproximada de 45 minuts

  1. Posa l’eina de ratllar
  2. Ratlla el porro, la pastanaga i la ceba.
  3. Reserva la mescla.
  4. Posa l'eina de remenar.
  5. Posa 3 cullerades d’oli.
    • 3 minuts a 120º, velocitat 1
  6. Afegeix el porro, la pastanaga i la ceba, amb una mica de sal i orenga:
    • 8 minuts a 120º, velocitat 1
  7. Ratlla els tomàquets madurs i afegeix-lo a la verdura amb una mica de sal i 3 cullerades més d’oli.:
    • 8 minuts a 120º, velocitat 1
  8. Mentre es couen les verdures posa en una olla l’aigua a bullir amb sal per fer la pasta. Deixa-la bullir el temps que indiqui el seu envàs.
  9. Afegeix bolets salpebrats:
    • 8 minuts a 120º, velocitat 1.
  10. Afegeix les panses:
    • 3 minuts a 120º, velocitat 1
  11. Escorre bé la pasta i afegeix-la al vas:
    • 3 minuts a 120º, velocitat 1

Ja la pots servir.


Comentaris