Arròs amb crema d’espinacs

 


Quedareu sorpresos de com queda l’arròs fet al vapor. I a la que hi afegiu la crema d’espinacs acabareu tenint un arròs molt cremós. 

Ingredients per a 4 persones 

  • 350 g d’arròs. A nosaltres ens agrada el bomba, però es pot fer amb qualsevol altre.
  • 200 g d’espinacs. Sobretot que seguin frescos, res de congelats.
  • 1 ceba
  • 3 cullerades d’oli d’oliva
  • 1 pot petit de nata líquida.
  • 1 l de caldo de verdures o aigua amb una mica de sal.
  • Sal

Elaboració aproximada de 30 minuts

  1. Posa la fulla de tallar al vas. 
  2. Posa la ceba tallada a trossos. 
    • 6 segons a velocitat 5.
  3. Amb l’espàtula neteja les parets i tapa del vas i posa l’accessori de remenar. 
  4. Afegeix 3 cullerades d’oli i una mica de sal.
    • 4 minuts a 120º, velocitat 1.
  5. Posa els espinacs
    • 4 minuts a 120º, velocitat 1.
  6. Treu els espinacs del vas i escorre’ls tant com puguis.
  7. Torna’ls a posar dins el vas i afegeix-hi la nata líquida amb una mica de sal i pebre. 
    • 4 minuts a 120º, velocitat 1.
  8. Si els espinacs estan al punt, canvia l’eina de remenar i posar la de tallar. (Si els falta una mica repeteix el programa un parell més de minuts)
    • 1 minut a velocitat 1.
  9. Reserva la salsa en un plat ben tapat.

 Ara anem a fer l’arròs.

  1. Posa el pal del ratllador i un litre d'aigua amb sal.
  2. Posa la cistella fonda amb l’arròs.
  3. Ves als programes automàtics i engega el programa de vapor.
    • 20 minuts a 120º.
  4. Prova l’arròs, si no està al punt, repeteix el programa 2 minuts més a 120º. Si està bé barreja'l amb la salsa i ja es pot portar a taula.

Si vols el pots servir-lo amb pinyonets i panses de corinti.

Ja veureu quin arròs més bo. Segur que no trigareu a repetir-lo. 

Comentaris